Blog

Glutenvrij jaaroverzicht 2017

2017 was me het jaartje wel zeg. We hebben gehuild van verdriet en van geluk. We hebben heel hard gelachen en heel hard geduimd. Waar ik het jaar begon als Carlijn Bröring eindig ik 2017 als Carlijn Schut-Bröring! Ik wil graag even samen met jou terugblikken! Waren er bijzondere blogs afgelopen jaar? Wat is er allemaal online voorbij gekomen? Misschien heb je wel een heel lekker recept of een leuke blog gemist!

We begonnen het jaar goed met een te gekke (JA ECHT!) ‘glutenvrije cheesecake‘. Maar dan zonder kaas en eigenlijk was het een rauwe cheesecake. Maar wel mét gezouten karamel, koffie en chocolade. Yep. De moeite waard dus.

Mocht je als goede voornemen hebben om af te vallen kan je beter dit stukje overslaan: Ik deelde een recept voor een glutenvrije ‘oreo’ cake! Met glutenvrije en melkvrije oreo’s. Lekker dat ‘ie was! Maar of een cake nog niet genoeg was, ik maakte ook een taart met chocolade ganache en oreo.

We gingen ook voor gezond met een van mijn favoriete hoofdgerechten: poké bowl met verse tonijn.

In februari hebben wij (jullie en ik) vooral hard gelachen om de 11 dingen die je NIET moet zeggen tegen iemand met Coeliakie. Soms is het niet leuk, maar de draak steken met Coeliakie is gewoon heel lekker zo af en toe. We kwamen er ook achter wat nou de meest voorkomende symptomen zijn in de grote Coeliakie-enquête.

Er stond veel in het teken van bacon. Daar hou ik nou eenmaal van. En ik ben niet de enige. Toch Joy? Daarom maakte ik baconpopcorn, gepocheerde kip met bacon en avocado waar uiteindelijk een lijst van 9 heerlijke recepten met bacon uitkwam!

Naast alle heerlijke recepten luchtte ik ook wel eens mijn hart en deelde ik mijn intense pasta-fobie met je, waren er mensen in shock en overtuigd dat ik zwanger was na het delen van mijn zwangerschapsbroek-verhaal. Maar misschien wel de twee allerleukste nieuwtjes van dit jaar gooide ik ook online: Ik wil je wat vertellen….

Vol enthousiasme gingen we er volle bak tegenaan met de crowdfunding voor The Food Club die we volledig succesvol hebben afgerond! Onze eigen horecazaak in Utrecht die geheel toevallig 100% glutenvrij is! Dat betekent dat jij er ook zonder zorgen kan eten. Fijn he?! We zijn nu druk bezig met het opstarten, verbouwing en alles regelen zodat we in Maart 2018 onze deuren kunnen openen. Woohoo! Wil jij daarvan op de hoogte blijven? Volg The Food Club dan via Instagram of Facebook!

Voor nu wens ik je alvast een HAPPY NEW YEAR! Dat het komende jaar gevuld mag zijn met heel veel glutenvrije lekkernijen, veel persoonlijke en zakelijke successen én gezondheid. Ik hoop je graag heel vaak hier nog terug te zien en hopelijk mogen wij (Jeroen & ik) je verwelkomen in The Food Club!

Liefs,

Carlijn

Related posts

De Nationale Gezondheidsbeurs: 100 gratis kaarten!

Carlijn

De glutenvrije terugblik op 2016 (deel 2)

Carlijn

Gezondheidsbeurs – Donderdag 02-02-17

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer