Recepten

Courgettebrood met citroen en tijm

Courgettebrood

Op een dag genoeg groente binnenkrijgen. Het blijft voor veel mensen een dingetje en ook ik red het niet altijd om genoeg groente te eten. Nu heb ik zo mijn periodes. De ene keer heb ik echt enorm behoefte aan groente en eet ik veel zelfgemaakte soep, groente ovenschotels en zelfs bij het ontbijt tik ik er groente in. De andere keer heb ik dat stukken minder. Dan wil ik alleen maar fruit en heb ik totaal geen behoefte aan groente.

Citroen courgettebrood_2

Hartige dingen, daar sta ik altijd voor open en heb ik altijd zin in. Hetzelfde geldt voor cake, dat gaat er altijd wel in. Misschien is het omdat je dat automatisch associeert met een tussendoortje of iets lekkers.

Groente in je cake?

In de categorie groente ben ik toch het meeste fan van courgette. Ik leg het op de grill met wat peper en zout. Ik haal het door een spiraalsnijder en snij er een soort pasta van of ik stop het in de cake. Echt waar. Want als je bananen in een cake kan doen, kan je dat toch ook doen met courgette? Paar dadels erbij, wat citroen en verse tijm et voilà. Dan heb je ineens courgettebrood met citroen en verse tijm. Geschikt voor het paleo dieet dus glutenvrij, lactosevrij (omdat er geen melk in zit) en dus ook melkvrij, vrij van geraffineerde suikers, ga zo maar door. Ideaal zo’n courgettebrood of klinkt courgettecake beter?

Top cake! Ook heel makkelijk in te vriezen en elke keer een stukje uit de vriezer te halen als je het die dag mee naar je werk wilt (of iets in die trend).

Courgettecake

Recept Afdrukken
Courgette en citroencake met tijm
Courgettebrood
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
Ingrediënten
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
Ingrediënten
Courgettebrood
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakvorm met bakpapier.
  2. Maak de courgette schoon, hak in stukken en maal tot een grof geheel in een keukenmachine. Voeg vervolgens de dadels toe en meng tot deze in gemalen zijn.
  3. Rasp ondertussen de citroen en pers hem daarna uit.
  4. Voeg daarna de avocado, eieren, kokosmeel, amandelmeel, soda bicarbonaat, vanille aroma, zout en tijmblaadjes toe en meng tot een geheel.
  5. Giet het beslag in de cakevorm en strooi er nog een paar verse tijmblaadjes bovenop.
  6. Bak in het midden van de oven gedurende 1 uur! Hou goed in de gaten want het kan zijn dat ‘ie ietsje eerder klaar is.
  7. Laat afkoelen op een rek en laat volledig afkoelen voordat je hem aansnijdt.
Deel dit Recept

Related posts

Pizza met avocado

Carlijn

Pompoen met soja, chili en koriander

Carlijn

Glutenvrije bierdip

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer