Recepten

Glutenvrije oreotaart

YES! De Albert Heijn heeft vorige week gewoon 25 (!) nieuwe glutenvrije producten gelanceerd en dat is een partijtje fijn. Ook al ben ik het niet altijd eens met de glutenvrije trend die gaande is, het zorgt er wel voor dat er meer producten op de markt komen en ik steeds blijer word.

Want, lieve lezers, het is eindelijk zo ver. Er zijn nu betaalbare gluten- EN melkvrije ‘Oreo’s’. Natuurlijk heten ze niet zo maar als ik zeg zwart/witte koekjes dan weet je misschien niet wat ik bedoel. De AH noemt de double cookies. Ik vind het prima, ze zien eruit als Oreo’s, ze smaken als Oreo’s ze hebben alleen niet dezelfde naam.

Waarom ben ik zo blij? Deze koekjes zijn namelijk ook melkvrij! Er kunnen wel sporen van melk in zitten maar dat maakt voor mij niet uit (hopelijk voor jou ook niet).

Laatst heb ik je al gelukkig gemaakt met een cake met glutenvrije oreo’s erin maar vandaag is het tijd voor taart. Een chocolade oreo fudge pie. Dat bekt lekkerder als je het in het Engels zegt.

Het is een taart met een bodem van glutenvrije oreo’s, gevuld met een 70% chocolade crème die weer versierd is met stukken oreo’s. Wat er zo makkelijk aan is? Er komt geen oven bij kijken. Alleen een pannetje, een kom, wat bestek en een cakevorm.

Glutenvrije oreotaart

  • 400 g double cookies ((ook wel glutenvrije oreo’s van de AH))
  • 100 g plantenmargarine/boter ((je kan het ook vervangen door kokosolie))
  • 300 g pure chocolade
  • 240 ml kokosmelk
  • 3 el kokosolie
  • 1 tl vanille aroma
  1. Gooi 300 gram koekjes in de keukenmachine en maal tot het helemaal verkruimelt is.
  2. Smelt de boter/plantenmargarine in een steelpannetje.
  3. Giet de gesmolten boter bij de koekjes en roer net zolang tot het een geheel is.
  4. Pak er een rechthoekige bakvorm bij en bedek de bodem en zijkanten met het koekjes mengsel.
  5. Zet een half uurtje in de koelkast om hard te laten worden.
  6. Na 20 minuten wachten kan je de kokosmelk op gaan warmen. Zorg dat ‘ie heet wordt maar niet zo heet dat ie gaat koken (daar houdt kokosmelk niet van namelijk). Giet ondertussen de kokosolie en vanille aroma over de chocolade.
  7. Is de kokosmelk warm dan giet je hem over de chocolade en ga je roeren. Net zo lang totdat het een massa zonder klontjes is en je eigenlijk gewoon een bak chocoladefudge voor je neus hebt staan.
  8. Giet de chocoladefudge in de vorm. Pak de overige 100 gram koekjes en snij deze doormidden. Leg de koekjes op de chocolade fudge en zet de taart minstens 3(!) uur in de koelkast.
  9. Aansnijden kan het beste in puntjes en met een warm mes!

Related posts

Bananencrackers met lijnzaad

Carlijn

Bloemkoolpizza

Carlijn

Zoete aardappel patat met rozemarijn

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer