Ik heb een nieuwe verslaving en het heet Poké bowl. Het van oorsprong Hawaiiaanse gerecht met verse vis blokjes en groente past perfect in een glutenvrij dieet! Het lijkt eigenlijk op sushi dat uit elkaar gehaald is.
Als je me op instagram volgt dan weet je waarschijnlijk al dat ik vaak bij Fishbar Saltzer te vinden ben op Amsterdam CS. Dat is niet zo maar want ik ken de manager en weet toevallig uit eigen ervaring dat hij heel goed weet hoe het is om rekening te houden met iemand met Coeliakie! Dus ik kan daar veilig eten en dat doe ik dan ook vaak. Vooral oesters en kreeft zijn te gek maar ook de Poké bowl daar is zo lekker dat ik zou willen dat ik die elke dag had!
In het buitenland is het al hip en happening en in Nederland komt het ook steeds meer op de kaart te staan. Met de komst van een nieuwe Poké zaak in Utrecht kan ik natuurlijk helemaal uit mijn dak met de Poké bowls. Maar ik besloot zelf een glutenvrije oké bowl te maken en lekker dat ‘ie was! Ik heb hem gegeten als lunch (eigenlijk een beetje omdat ik voor jullie een foto wilde maken en dat werkt het beste overdag dus at ik dat als lunch) maar het is ook perfect om in de avond te eten!
Poké bowl met tonijn (glutenvrij)
- 1 kopje rijst
- verse peper
- 0,5 komkommer
- 1 stuk witte tonijn
- 1 avocado
- 1 tak lente-ui
- 2 tl Mayonaise
- 1 scheutje sriracha
- 2 scheutjes limoensap
- sesamzaadjes
- glutenvrije sojasaus
- Kook de rijst met voldoende water in 10 minuten gaar.
- Als de rijst klaar is giet je er een scheutje limoensap overheen en strooi je er wat verse peper op.
- Snij ondertussen de komkommer in kleine blokjes. Doe hetzelfde met de avocado, lente-ui en tonijn.
- Meng ondertussen in een ander kommetje 2 theelepels mayonaise met een scheutje sriracha en limoensap.
- Pak 2 kommen erbij en schep daar per kom 3 eetlepels rijst in. Schep daarna de komkommer, avocado en tonijn erin en strooi er sesamzaadjes over.
- Verdeel de mayonaise over de twee Poké bowls en serveer met sojasaus ernaast.