Kan jij de smaak van Oreo’s nog herinneren? Die mega lekkere zwarte koekjes met daartussen een smakelijke creme. Man, het water loopt me alweer in de mond want ik mis ze. Wij (de mensen met een glutenintolerantie) mogen ze namelijk niet. Maar ik heb de vervanging gevonden en ze smaken goed. Ze heten vanaf nu dus geen Oreo’s meer maar Rikkies. Waarom dat weet ik niet. Misschien heeft ene Rik het recept gemaakt, misschien ook niet. Maar Rikkies dus. Die smaken net als Oreo’s en zijn volledig glutenvrij EN lactosevrij. Win win dus.
Met die koekjes in huis besloot ik iets lekkers te maken. Wat is er nou lekkerder dan een chocoladekoekje? Een chocoladekoekje met daar omheen chocolade cake. Yep. Ik zei het echt. Een cake + koekje + chocolade = 100% genieten.
Dus het leek mij slim om dit recept voor een glutenvrije ‘oreo’ cake met je te delen! Ga je ook net zo hard genieten?
Glutenvrije ‘oreo’ cake
- 1 pak Rikkies
- 100 g pure chocolade
- 25 g plantenmargarine/boter
- 2 grote eieren
- 100 g rietsuiker
- 1 el Cacao
- 1 el glutenvrij bakmeel
- 0,5 tl bakpoeder
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Smelt de chocolade met de boter au bain-marie.
- Splits de eieren en klop de eidooier samen met de helft van de suiker in 5 minuutjes los.
- Voeg daarna de cacao, bakmeel en bakpoeder toe en meng goed.
- Giet de gesmolten chocolade erbij en laat weer mengen.
- Zorg dat je de eiwitten in een vetvrije kom met de rest van de suiker volledig stijf klopt.
- Schep met een spatel 1/3e van het eiwitmengsel rustig door het chocolademengsel. Als dit volledig opgenomen is pak je nog 1/3e en schep je daarna het laatste deel er doorheen.
- Pak een muffinvorm erbij en vet ze in. Schep met een eetlepel een kleine hoeveelheid van het cake mengsel in de vormpjes.
- Leg vervolgens een Rikkie (de glutenvrije oreo) op dit mengsel en verdeel de rest van het beslag over de 8 vormpjes.
- Bak in ±14 minuten af in de oven!