Recepten

Baconpopcorn

baconpopcorn

Eind vorig jaar was ik nog een paar dagen in Londen op bezoek bij mijn broertje. Uit eten gaan staat dan altijd op het programma en nu kwamen we terecht bij een cocktailbar genaamd Little Bat. Hadden ze daar toch even baconpopcorn op het menu staan! Hoe geniaal is dat? Voor degene die me pas net volgen: ik ben dus DOL op bacon! Het liefst eet ik het 24/7 maar dat is misschien niet helemaal goed voor me.

Met sprankelende ogen en een kwijlende mond (bij wijze van spreken) zag ik de baconpopcorn onze kant op komen. Zou het echt zo lekker zijn als dat ik voor ogen had?

Wij nemen een hap en tja, je proefde de bacon maar echt heel minimaal. Bleek het dus niet bacon popcorn te zijn maar popcorn met baconsalt (oftewel zout dat naar bacon smaakt). Hartstikke leuk maar het was wel een beetje een domper, dat snap je.

Die dag is het idee van baconpopcorn in mijn hoofd gekomen. Toen we dus laatst enorm zin hadden in iets lekkers en we eigenijk niet genoeg energie (en vooral zin) hadden om een chocoladetaart te bakken besloten we popcorn te poppen! En wat als we daar nou eens chocola overheen doen? En wat nou als we zorgen dat we de bacon extra crispy maken, versnipperen en die ook door de popcorn heen doen?

Dat MOET wel lekker zijn! Dat blijkt zo te zijn.

Wil jij ook je popcorn een bijzondere twist geven en mensen verrassen? Dan is dit heel makkelijk en super lekker!

Eet smakelijk!

baconpopcorn

Baconpopcorn

Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

 • 1 kopje popcorn mais
 • scheut olijfolie
 • 100 g pure chocolade
 • 1 pakje bacon

Instructies

 • Leg de bacon onder de grill in de oven of in een grillpan en bak tot de repen krokant zijn.
 • Gooi een scheut olie in de pan en zet de mais op. Hou de 'knalletjes' in de gaten. Het begint langzaam, daarna gaat het snel en vervolgens weer langzaam. Dan is het tijd om op te letten zodat de boel niet verbrand.
 • Schep de popcorn in een bak.
 • Snij de crispy bacon in reepjes/blokjes. Je kan ze eerst een beetje afdeppen als je iets minder vet wil.
 • Smelt de chocolade au bain marie.
 • Zodra de chocolade gesmolten is giet je het over de popcorn en roer je zodat de chocolade goed verdeeld is. Voeg daarna ook de stukjes bacon aan de popcorn toe en roer nog een keer goed.
 • Zet de popcorn in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.

Related posts

Dadelrolletjes met lactosevrije roomkaas

Carlijn

BBQ-special: 3 lactosevrije kruidenspreads

Carlijn

Superfoodreep met dadels en gojibessen

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer