Recepten

Gepocheerde kip met bacon en avocado

De ene dag heb ik er een bloedhekel aan omdat ik geen inspiratie heb, de andere dag vind ik het te gek en maak ik iets teveel verschillende gerechten. Ik heb het over lunchen. Daarom vind ik brunchen ook altijd een geslaagd plan. Gewoon lekker veel eten en veel verschillende gerechtjes.

Misschien dat ik daar een traditie van ga maken op zaterdag. Elke zaterdag brunch. Omdat het kan.

Dit recept vind je toevallig ook terug in het Foodless-kookboek (naast 70 nieuwe recepten die je niet op de site vind) maar ik vind het vooral leuk om je het verhaal erachter te vertellen!

Ik het dit gerecht ontdekt toen ik in Londen woonde. We hadden tegenover de universiteit een mini restaurantje/cafe’tje waar ze altijd de heerlijkste broodjes maakte. Het interieur zag er niet uit maar de broodjes waren heerlijk. Ik hoor je denken ‘broodjes’? Ik wist toen nog niet dat ik niet tegen gluten kon, ik wist alleen dat ik een lactose-intolerantie had dus at ik gewoon nog broodjes.

Maar in dat zaakje hadden ze altijd de lekkerste huisgemaakte salades voor op je ciabatta. Ik koos eigenlijk altijd voor de kip met bacon en avocado want die was me toch lekker! Toen ik weer terug in Nederland was miste ik dat broodje en besloot het na te maken. Met succes!

Deze gepocheerde kip-salade met bacon en avocado smaakt zo goed. Het lijkt alsof ik weer in dat zaakje zit.

 

Gepocheerde kip met bacon en avocado

  • 1 kipfilet
  • 1 blokje groente bouillon
  • 150 g baconreepjes
  • 1 avocado
  • 1,5 el mayonaise
  • 1 scheutje limoensap
  • verse peper

Related posts

Groente ovenschotel met bruschetta kruiden

Carlijn

Glutenvrije Paas-sandwich met rosbief en tonijnmayo

Carlijn

Gluten- en lactosevrije paella met chorizo

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer