Recepten

Salted caramel coffee cheesecake

Ik kan me nog goed herinneren dat ik vorig jaar mijn allereerste rauwe cheesecake maken. Ik vond het zo raar klinken; een cheesecake zonder cheese maar gemaakt van cashewnoten. Sindsdien maak ik ze steeds vaker en ben ik op zoek gegaan naar nieuwe smaken.

salted-caramel-coffee-cheesecake_3

De geur van koffie spreekt me altijd aan maar ik drink zelf geen koffie. Mijn lijf reageert er niet zo lekker op. Dat komt wel eens vaker voor bij mensen met Coeliakie geloof ik. Anyways, een koffie cheesecake met gezouten karamel leek me te gek! Nu lijkt dat niet alleen zo want het is ook echt zo! Wat een hemel is dit!

salted-caramel-coffee-cheesecake_1

Een cheesecake dus. Helemaal vrij van lactose, melk, gluten, eieren, geraffineerde suikers en ook nog eens vegetarisch, veganistisch en paleo! Wat zit er dan wel in? Koffie, noten, dadels etc.

Eet je een hapje mee?

salted-caramel-coffee-cheesecake_4

Recept Afdrukken
Salted caramel coffee cheesecake
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 9 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Bodem
Middenstuk
Bovenkant
Prep Tijd 20 minuten
Passieve Tijd 9 uur
Porties
personen
Ingrediënten
Bodem
Middenstuk
Bovenkant
Instructies
  1. Zet een kopje koffie en laat deze afkoelen.
  2. Doe de cashewnoten in een bakje en giet de koffie erover. Vul aan met water zodat de cashewnoten helemaal ondergedompeld zijn. Laat minstens 6 uur weken. (Ik doe dit meestal de avond van tevoren.
  3. Ontpit de dadels voor de bodem en stop alle ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en laat mengen/fijn malen tot het een goed geheel is.
  4. Bedek een kleine springvorm met een bakpapiertje en schep de bodem in de springvorm. Druk goed aan met een lepel en zet in de koelkast.
  5. Pak de cashewnoten erbij, laat ze uitlekken en stop deze in de keukenmachine. Voeg de agavesiroop, vanille aroma en kokosolie toe en laat mengen tot een glad geheel.
  6. Schep vervolgens over de bodem en zet 3 uur in de koelkast.
  7. Ontpit de dadels voor de bovenkant. En stop deze samen met het water en agavesiroop in een keukenmachine tot een glad geheel. Voeg daarna de zout toe. Proef even of je de gezouten karamel zout genoeg vind. Zo niet, voeg wat extra zout toe!
  8. Giet na 3 uur de gezouten karamel over de taart heen.
  9. Smelt de chocolade au bain marie en smeer deze met een lepel over de gezouten karamel. Voor een leuker effect ga je snel met de lepel heen en weer zodat de chocolade gestreept wordt.
  10. Snij in stukken. De karamel kan hierbij langs de zijkanten gaan lopen. Dat is alleen maar lekker! Eet smakelijk!
Deel dit Recept

Related posts

Gluten- en lactosevrij stroopwafelijs

Carlijn

Gevulde champignons

Carlijn

Gepofte zoete aardappel met kip

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer