Recepten

Salted caramel coffee cheesecake

Ik kan me nog goed herinneren dat ik vorig jaar mijn allereerste rauwe cheesecake maken. Ik vond het zo raar klinken; een cheesecake zonder cheese maar gemaakt van cashewnoten. Sindsdien maak ik ze steeds vaker en ben ik op zoek gegaan naar nieuwe smaken.

salted-caramel-coffee-cheesecake_3

De geur van koffie spreekt me altijd aan maar ik drink zelf geen koffie. Mijn lijf reageert er niet zo lekker op. Dat komt wel eens vaker voor bij mensen met Coeliakie geloof ik. Anyways, een koffie cheesecake met gezouten karamel leek me te gek! Nu lijkt dat niet alleen zo want het is ook echt zo! Wat een hemel is dit!

salted-caramel-coffee-cheesecake_1

Een cheesecake dus. Helemaal vrij van lactose, melk, gluten, eieren, geraffineerde suikers en ook nog eens vegetarisch, veganistisch en paleo! Wat zit er dan wel in? Koffie, noten, dadels etc.

Eet je een hapje mee?

salted-caramel-coffee-cheesecake_4

Salted caramel coffee cheesecake

Bodem

 • 150 g verse dadels
 • 75 g macadamianoten
 • 45 g kokosvezel
 • 30 g cacao
 • 0,5 tl zeezout
 • 0,5 tl vanille aroma
 • 2 el kokosolie

Middenstuk

 • 250 g cashewnoten
 • 1 kopje sterke koffie
 • 1 kopje water
 • 80 ml agavesiroop
 • 0,5 tl vanille aroma
 • 3 el kokosolie

Bovenkant

 • 150 g verse dadels
 • 100 ml water
 • zout
 • 25 g agave siroop
 • 50 g pure chocolade

Related posts

Glutenvrije en vegan monchoutaart

Carlijn

Glutenvrije pizzabodem

Carlijn

Tex mex kippenstoofpotje

Laura

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer