Ik kan me nog goed herinneren dat ik vorig jaar mijn allereerste rauwe cheesecake maken. Ik vond het zo raar klinken; een cheesecake zonder cheese maar gemaakt van cashewnoten. Sindsdien maak ik ze steeds vaker en ben ik op zoek gegaan naar nieuwe smaken.
De geur van koffie spreekt me altijd aan maar ik drink zelf geen koffie. Mijn lijf reageert er niet zo lekker op. Dat komt wel eens vaker voor bij mensen met Coeliakie geloof ik. Anyways, een koffie cheesecake met gezouten karamel leek me te gek! Nu lijkt dat niet alleen zo want het is ook echt zo! Wat een hemel is dit!
Een cheesecake dus. Helemaal vrij van lactose, melk, gluten, eieren, geraffineerde suikers en ook nog eens vegetarisch, veganistisch en paleo! Wat zit er dan wel in? Koffie, noten, dadels etc.
Eet je een hapje mee?
Salted caramel coffee cheesecake
Bodem
- 150 g verse dadels
- 75 g macadamianoten
- 45 g kokosvezel
- 30 g cacao
- 0,5 tl zeezout
- 0,5 tl vanille aroma
- 2 el kokosolie
Middenstuk
- 250 g cashewnoten
- 1 kopje sterke koffie
- 1 kopje water
- 80 ml agavesiroop
- 0,5 tl vanille aroma
- 3 el kokosolie
Bovenkant
- 150 g verse dadels
- 100 ml water
- zout
- 25 g agave siroop
- 50 g pure chocolade