Blog

Coeliakie en symptomen: enquête uitslag 2017

Begin dit jaar hebben jullie enthousiast meegedaan aan een enquête die ik opgesteld had omdat ik gewoon wel even benieuwd was naar de symptomen van mensen met Coeliakie.

Met name omdat ik zelf veel auto-immuunziektes heb, amper wat kan eten (zo lijkt het af en toe) en een waslijst aan symptomen kan aan vinken waar ik allemaal last van heb of heb gehad.

Soms ben ik boos op Coeliakie en heeft mijn vriend er ook een beetje moeite mee. Het hoort er allemaal bij! Maar wat hoort er nog meer bij? Welke symptomen horen nou eigenlijk het meest bij Coeliakie? Hebben jullie (de mensen met Coeliakie) nog andere auto-immuunziektes? Zijn er nog meer dingen die ze niet mogen eten? Kortom, wat gebeurd er eigenlijk allemaal met ze?

Ik zocht het voor je uit en 594 mensen hebben de enquête (ik noem het bewust geen onderzoek) ingevuld. Er kwamen echt ontzettend veel symptomen binnen van mensen. Ik wist dat er veel waren maar dit spant toch eigenlijk de kroon. Heb je Coeliakie? Dan kan je echt totaal een ander ziektebeeld hebben dan de ander. Dat is ergens heel gek, verontrustend (hoe moeten artsen dat ook weten) maar ook wel weer bijzonder!

Maar nu hebben we de uitslag en die wil ik graag met jullie delen. Volgend jaar gaan we deze enquête  natuurlijk nog een keertje doen. Alleen dan weer iets verbeterd en uitgebreider!

De grote Coeliakie & symptomen enquete-uitslag van 2017 (klik op het plaatje om alles te zien);

Coeliakie symptomen

Werkt het plaatje niet? Bekijk dan hier wat de symptomen van mensen met Coeliakie zijn.

Wil jij volgend jaar ook meedoen blijf Foodless dan lekker volgen via Instagram, Facebook of Twitter

Veel plezier met lezen!

Liefs,

Carlijn

BewarenBewaren

Related posts

Zwangerschapsupdate #3: eerste week antidepressiva

Carlijn

Foodless op de Vrij van Veggie Food Fair (+ winactie!)

Carlijn

Hoe gebruik je glutenvrij meel?

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer