Blog

De glutenvrije terugblik op 2016 (deel 2)

Wow! Wat leuk dat jij en vele andere zo enthousiast waren over deel 1 van de glutenvrije terugblik van 2016! Wat een bizar eerste halfjaar was het vorig jaar hè?! Ik dacht dat het tweede halfjaar voor mij het meest intense is geweest maar ik weet dat nog zo net niet. Kijk je mee naar het tweede deel van de glutenvrije terugblik?

Juli

Het was vakantietijd in juli! Dat betekent dat het altijd wat rustiger is op de site (logisch want vele van jullie zaten met je kop in de zon). Ook ik zat heerlijk (en veel te kort) te genieten van de zon op Corfu. Fantastisch glutenvrij gegeten en ik ben zelfs een beetje bruin geworden! Maar wat gebeurde er op de website? Uit eten in Utrecht was hip & happening. En om dat te vieren heb ik de lijst weer een flinke update gegeven.

Glutenvrij uit eten in Utrecht

Augustus

De grote glutenvrije biertest

Wat ik al in geen tijden gedaan had was bier drinken. Tijdens mijn studententijd kreeg ik altijd heel snel hartkloppingen van bier. Ik wist toen nog niet dat ik niet tegen gluten kon maar ik besloot toen al wel om geen bier meer te drinken. Een lekker glutenvrij biertje op zijn tijd leek me dan wel weer lekker maar welk bier drink je dan? Welk bier smaakt het beste?

Ik besloot om een berg vrienden op te trommelen die normaal gesproken wel van een biertje houden. Een berg ‘glutenvolle’ mensen en nog 2 dames die ook glutenvrij leven. We hebben maar liefst 20(!) bieren getest en een hele fijne top 5 samengesteld. Heb jij ze alle 5 al geproefd?

De grote glutenvrije biertest!

Glutenvrije ontbijtkoek

In augustus werden ook een hele boel mensen gelukkig gemaakt met de glutenvrije ontbijtkoek die Peijnenburg lanceerde! Ik vroeg ze naar het verhaal erachter.

Joy Bouwmeester

Naast de biertest en de ontbijtkoek was het ook tijd voor het verhaal van de lieve Joy Bouwmeester. Deze ontzettend leuke fitgirl heeft ook Coeliakie. Hoe zij daar mee omgaat vertelde ze in een ontzettend leuk interview.

Het glutenvrije leven van Joy Bouwmeester (DEEL 1)

September

Kookboek!

Deze maand zal ik nooit vergeten. September 2016. En dan met name de week van de 26e! Op onze anniversary mocht ik mijn kookboek ophalen in Amsterdam. Wat een dag! Ik had gewoon voor het allereerst mijn kookboek in mijn handen. Geen printjes meer, geen pdf’jes maar het echte hardcopy kookboek. Hij was gewoon af! Een blij ei, dat was ik en intens gelukkig.

Op donderdag de 29e gaf ik mijn lanceringsfeestje want mijn boek is gewoon die dag echt uitgekomen. Gelanceerd, te koop en in de winkels! Mijn boek! In de winkels. Met mijn kop erop. Bizar toch? Zo’n gave dag met alle reacties van vrienden en familie die met mij de lancering vierden.

Heb jij hem nog niet in huis? Bestel hem dan HIER.

Lancering van mijn kookboek!

Glutenvrije markt

Er gebeurde ook nog andere dingen in september! Zo was daar bijvoorbeeld de allereerste glutenvrijemarkt in Villa Arena! Maar liefst twee dagen lang werd daar een indoor glutenvrije markt gehouden en ik was erbij. Ontzettend leuk en wie weet waar dit ons gaat brengen!

Oktober

In oktober was het nog steeds madness rondom het kookboek (en logisch ook) en werd er veel besteld via de site en bol.com natuurlijk. Maar los van het kookboek aten jullie veel appeltaart (of jullie zochten alleen het recept op, dat kan ook maar ik denk dat er zeer goed van gesmuld is!

Glutenvrije en lactosevrije appeltaart

Glutenvrije pizza

Het aantal A-merken dat met een glutenvrij product op de markt komt wordt steeds groter en nu was het de beurt aan Dr. Oetker die maar liefst 2(!) glutenvrije pizza’s in de verkoop gooiden.

November

Na de biertest van augustus riep ik de grote biermerken op om ook met een glutenvrij biertje op de markt te komen. En ze hebben geluisterd! Bavaria kwam met een glutenvrij bier! Zo stonden er namelijk ineens 2 bavariameisjes voor de deur met de donderdagmiddagborrelbox. Het is een mond vol maar blij werden we er zeker van.

Na weer een glutenvrije markt realiseerde ik me dat er natuurlijk ontzettend veel mensen zijn die pas net beginnen met een glutenvrij dieet en die eigenlijk geen idee hebben hoe en wat. Daarom schreef ik een guideline ‘Hoe start je een glutenvrij dieet’ voor iedereen die net begint!

Hoe start je met een glutenvrij dieet?

December

Ook in de laatste maand van het jaar heeft de glutenvrije wereld niet stil gestaan. Zo werden ze in het noorden van Nederland verblijd met de opening van de glutenvrije winkel Baas Glutenvrij!

De maand december stond ook voor een groot gedeelte in het teken van #decemberglutenvrij een jaarlijks terugkerende ‘adventskalender’ waar ik dit jaar weer aan deel nam!

Het leukste recept van december? Dat blijft toch altijd de glutenvrije stol! Handig voor zowel Kerst als Pasen! 🙂

Gluten- en lactosevrije stol

Dat het een te gek jaar was dat kan ik wel zeggen! Op naar een nieuw TOP jaar. Ik heb onwijs veel leuke plannen en ik ga het zeer snel met jullie delen omdat jullie er misschien ook wel onderdeel van kunnen zijn!

Terugblik_2016_2

Related posts

De Nationale Gezondheidsbeurs: 100 gratis kaarten!

Carlijn

Het glutenvrije leven van Monique de Groot (deel 1)

Carlijn

Mark Rutte roept Carlijn Bröring uit tot Freelancer of the Year!

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer