Dat ik fan ben van de Bagels & Beans is vast geen geheim meer. Ik hou gewoon van bagels en zeker omdat ik het altijd overleef bij die van mij. Maar elke week uit gaan brunchen/lunchen kan natuurlijk uit de klauwen gaan lopen dus ik vond het tijd om zelf een recept op te snorren voor bagels. Zowel glutenvrij als lactosevrij!
Als ik denk aan zelfgebakken broodjes met maanzaad dan moet ik altijd aan mijn basisschool denken  en Pasen. Daar aten we altijd zo’n haantje met maanzaad erop. Heerlijk was dat! Dus wilde ik graag glutenvrije bagels met maanzaad. Heerlijk!
Belegt met je favoriete beleg kan iedereen deze bagels wel eten!
Waar zou jij ze mee beleggen?

Snelle glutenvrije bagels
Ingrediënten
- 450 g glutenvrije broodmix
- 7 g instant gist
- 2 el kristalsuiker
- 2,5 tl zout
- 250 ml water
- 85 g plantenmargarine/boter op kamer temperatuur
- 1 Ei
- maanzaad
- 1 el stroop
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de broodmix met de suiker en gist met een garde zodat het goed gemengd is.
- Voeg vervolgens 1,5 theelepel zout toe en meng weer goed.
- Pak een handmixer met deeghaken of je keukenmachine op deegstand en voeg het water en de margarine/boter toe.
- Meng het deeg tot het een goed geheel is. Laat 5 minuten lang mengen.
- Bedek het deeg met huishoudfolie en zet 10 minuten in de koelkast.
- Breng ondertussen in een pan 1,5 liter water samen met 1 theelepel zout en 1 eetlepel stroop aan de kook.
- Pak het deeg uit de koelkast en verdeel in het 8 gelijke porties.
- Rol de porties op tot een bolletje en prik met je vinger een gat in het midden.
- Als het water kookt schep je voorzichtig de bagels in de pan (ze mogen elkaar niet raken, je kan het dus ook na elkaar doen) en laat je ze 45 seconden koken.
- Klop het eitje los met 1 eetlepel water en besmeer de bagels met eieren en strooi er wat maanzaad over.
- Leg vervolgens alle bagels op een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 18-20 minuten af op 200 graden.