Restaurants

Glutenvrij uit eten in Utrecht

Glutenvrij uit eten in Utrecht

Als je een gluten intolerantie hebt is uit eten gaan vaak een drama. Want waar zijn ze eigenlijk bereid om rekening te houden met jouw glutenintolerantie? Zijn er ook nog verschillende keuzes mogelijk of is er maar één menu-item dat glutenvrij geserveerd kan worden? Omdat ik het nu duidelijk wil hebben (dat is wel zo handig) heb ik een lijst gemaakt van glutenvrije restaurants in Utrecht!

Gys Utrecht (Voorstraat 77, Amsterdamsestraatweg ) | Lees review

Het biologische restaurant Gys is uitermate geschikt voor mensen met een allergie. De kaart is makkelijk en overzichtelijk. Ze hebben zowel lunch als diner en eigenlijk alles wat daartussenin zit. Broodjes, burgers, salades, soepjes, een paar hoofdgerechten en een paar toetjes. Verassende combinaties, alles biologisch en op de kaart in het restaurant zelf (niet op de site) staat met makkelijke logo’s aangegeven of dingen vegan, vegetarisch en/of glutenvrij zijn.

Alle toetjes zijn zonder uitzondering glutenvrij en veganistisch en dus ook kippeneivrij, melkvrij, lactosevrij.

LaLotta Cantina (Kanaalweg 16 G-L) | 030-2804851

Glutenvrije pizza’s die eet je bij LaLotta Cantina in Utrecht! Langs het kanaal ligt dit fijne restaurant. De glutenvrije bodems worden in een aparte ruimte gebakken en zijn om te smullen.

Toque Toque (Oudegracht 138) | 030 – 2318787

Bij het Café Restaurant Toque Toque doen ze niet moeilijk over gluten- en lactosevrij eten. Ze hebben namelijk hele lekkere glutenvrije broodjes en qua beleg mag je ook bijna alles eten. Met zelfs een glutenvrije chocoladetaart als dessert (of gewoon voor in de middag) kan je je geluk niet op. Bij Toque Toque streven ze er al een paar jaar naar om, zoals op onze menukaart staat vermeld, al onze gerechten aan te kunnen passen aan allergie of dieet wensen!

Bagels & Beans (Amsterdamsestraatweg, Biltstraat, Mariaplaats) | Lees review

Bij de Bagels & Beans heb je de mogelijkheid om een glutenvrije bagel te kiezen, daarnaast heb je de keuze uit veel verschillende soorten beleg en salades. Ergens lunchen wordt hierdoor een stuk makkelijker en aangenamer.

Beers & Barrels (Veilinghavenkade 177, Oudegracht aan de Werf 125) | 030-293 7563

De naam Beers & Barrels doet eigenlijk vermoeden dat je hier niet zomaar terecht kan met je glutenintolerantie. Niets in minder waar. Je mag bijna alle burgers omdat ze gewoon glutenvrije broodjes hebben. De patat? Die bakken ze af in een apart frituurtje zodat ze geen kruisbesmetting krijgen.

WT Urban Café & Kitchen (Heuveloord 25A) | 030-303 1216

Het hoogste restaurant van Utrecht (en stiekem ook mijn favo) WT Urban Café & Kitchen kan je met gemak terecht met je allergieën. Glutenvrij en lactosevrij was in ieder geval geen enkel probleem. Reserveren moet je hier wel ruim van tevoren omdat het zo populair is. Geef dan even je allergenen aan en geniet een avond in het restaurant met het mooiste uitzicht van Utrecht.

Restaurant Mejuffrouw Janssen (Oudegracht 143 a/d Werf) | 030-2310938

Bij Mejuffrouw Janssen zijn ze niet vreemd van mensen met een speciaal dieet. Veganisten, vegetariërs, en mensen met gluten en lactose-intoleranties kunnen hier terecht! Voor gasten met een glutenvrij dieet, hebben wij standaard glutenvrij brood. Ook de sauzen, worden afhankelijk van het dieet, aangepast.

Aperitivo (Vinkenburgstraat 20) | 030-2331989

Restaurant Aperitivo heeft geen apart allergenen menu maar biedt zeker mogelijkheden voor mensen met allergieën! De chef is van mening dat mensen met verschillende allergieën ook uit eten moeten kunnen. Als mensen met een allergie minimaal 1 dag en in het weekend 2 dagen van te voren reserveren is in principe alles bij ons mogelijk.

Alle sauzen zijn op basis van kalfsfond en worden niet gebonden. Deze zijn dus altijd gluten en lactose vrij. Onze dressings zijn ook altijd gluten en lactose vrij. Glutenvrij brood hebben wij altijd in huis en lactosevrij brood kunnen wij altijd bestellen. Lactosevrije desserts staan op dit moment niet op de kaart, maar daar zijn ook mogelijkheden voor.

Voor de mensen die veganistisch eten hebben wij de Dutch Weedburger op de kaart staan.

Umami (Oudegracht 74) | 030-2316484

Bij Umami zijn ze bijna gespecialiseerd op het gebied van gluten en lactose! Zo hebben ze standaard glutenvrije of lactosevrije gerechten op de kaart staan, maar als je het aangeeft bij je reservering, is het vaak nog beter. Leg goed uit wat een glutenvrij dieet inhoudt, wat je wel en niet mag.
Ze weten exact wat er in de gerechten zit en er blijft ontzettend veel lekkers over als je lactosevrij eet; van Beijing Duck tot zelfs een Sushi Mix! Er zijn meer dan 36 gerechten die je van de menukaart kan kiezen.

Opium (Voorstraat 80) | 030-2315515

Bij Aziatisch Restaurant Opium wordt er voornamelijk gekookt met kokosmelk. Voor glutenvrije gasten hebben wij glutenvrij brood en glutenvrije sojasaus in huis. Daarnaast kunnen zij bijna elk gerecht aanpassen, zodat deze glutenvrij is.

Als dessert hebben wij altijd een Aziatische sorbet op het menu staan.

La Cubanita (Oudkerkhof 44) | 030-2328648

Bij tapasrestaurant La Cubanita hebben ze een uitgebreid allergenen menu. Vraag het personeel naar de allergenenkaart en je krijgt een duidelijk overzicht van de gerechten en welke allergieën daarin zitten.

De Rechtbank (Korte Nieuwstraat 14) | 030-2330030

Restaurant De Rechtbank biedt de service dat zij lunch en diner glutenvrij kunnen verzorgen. Mensen maken een keuze van de kaart en zij zorgen dat dit glutenvrij wordt geserveerd.

Het brood vervangen zij voor glutenvrij brood en indien nodig laten zij bepaalde ingrediënten weg of vervangen  deze door glutenvrije ingrediënten.

Verder houden zij altijd rekening met overige dieetwensen zoals lactosevrij of suikervrij. Daarnaast hebben ze voor vegetariërs altijd voldoende keuze op onze menukaarten.

Restaurant Delphi’s (Neude 29) | 030-2317147

Bij Delphi’s is de keuken flexibel genoeg om aanpassingen te doen voor mensen met een voedselintolerantie. Er is helaas geen glutenvrij brood aanwezig en de gerechten kunnen aangepast worden (in overleg met de klant).

Sumo (Potterstraat 16) | 030-7630460

Bij het ‘All you can eat’ sushi restaurant Sumo hebben ze voor mensen met een glutenvrij dieet een aparte kaart! Daarnaast serveren ze ook glutenvrije sojasaus.

Stadskasteel Oudaen (Oudegracht 99) | 030-231 1864

Dieethouders hebben al jaren de volle aandacht bij Stadskasteel Oudaen. Onze keukenbrigade gaat uiterst serieus om met intoleranties en allergieën. We vinden het een leuke uitdaging om ook voor hen een heerlijke maaltijd te verzorgen.
Wij houden rekening met alle intoleranties en allergieën en er is glutenvrij brood aanwezig. Tevens is er ruime aandacht voor biologische producten en vegetarische gerechten. De gerechten op de kaart worden daar waar mogelijk aangepast.

Konnichiwa (Lange Elisabethstraat, Mariaplaats) | 030-241 6388

Bij sushirestaurant Konnichiwa hebben ze glutenvrije sojasauzen voor hun klanten en passen zij gerechten voor je aan als je een intolerantie hebt!

Buurten (Burgemeester Reigerstraat 61) | 030-271 9999

Ook wij hebben de afgelopen jaren steeds meer te maken gekregen met wensen gasten die een voedselintolerantie hebben. Aanvankelijk hebben wij daar steeds ad hoc op gereageerd. Nu weten we dat gluten-, noten-, sesam- en lactose-intolerantie het meest voorkomen (althans bij ons…) Wij hebben altijd glutenvrij brood in huis en één glutenvrije maaltijd op de kaart staan. Maar het belangrijkste is dat we bijna ieder gerecht, zonder gemor, kunnen aanpassen.

Buurten in de Fabriek (Kanaalweg 91) | 030-877 8116

Ook wij hebben de afgelopen jaren steeds meer te maken gekregen met wensen gasten die een voedselintolerantie hebben. Aanvankelijk hebben wij daar steeds ad hoc op gereageerd. Nu weten we dat gluten-, noten-, sesam- en lactose-intolerantie het meest voorkomen (althans bij ons…) Wij hebben altijd glutenvrij brood in huis en één glutenvrije maaltijd op de kaart staan. Maar het belangrijkste is dat we bijna ieder gerecht, zonder gemor, kunnen aanpassen.

Restaurant Vaartsche Rijn (Westerkade 27) | 030-265 7910

We bestaan al ruim 4 jaar met Vaartsche Rijn. In die tijd hebben we alle soorten en maten uitzonderingen/allergieën/eetgewoontes voorbij zien komen en ook voor die gasten hebben we een mooi menu gemaakt. We hebben maar 1 menu en dat passen we aan naar gelang daar vraag naar is. We maken dus niet een specifiek allergenen vrij menu. We hebben wel altijd glutenvrij brood in huis.

Eetcafé Te Koop (Biltstraat 23) | 030 223 1158

Eetcafé Te Koop heeft geen aparte menu’s voor voedselintolerantie. Wij houden echter altijd rekening met allergieën, wanneer er bij het reserveren wordt vermeld dat er sprake is van een allergie of intolerantie maken de koks een aangepast menu.

Grand Restaurant Karel V (Geertebolwerk 1) | 030-233 7555

Bij Grand Restaurant Karel V kan er rekening gehouden worden met ELKE voedselintolerantie mits van tevoren gemeld. De chef is creatief genoeg om iets lekkers en leuks te verzinnen voor mensen met allergieën. Er zijn geen aparte allergenen menu’s aanwezig, wel is er altijd glutenvrij brood in huis.

Brasserie Goeie Louisa (Geertebolwerk 1) | 030-233 7555

Bij Brasserie Goeie Louisa kan er rekening gehouden worden met ELKE voedselintolerantie mits van tevoren gemeld. De chef is creatief genoeg om iets lekkers en leuks te verzinnen voor mensen met allergieën. Er zijn geen aparte allergenen menu’s aanwezig, wel is er altijd glutenvrij brood in huis.

Eetwinkel Geniet (Zadelstraat 10) | 030-2232 171

Bij Eetwinkel Geniet is er ook steeds meer vraag naar andere producten vanwege allergie of dieet. Wij hebben standaard glutenvrij brood in ons assortiment, net zoals sojamelk. Ook de warme chocomel kan met sojamelk gemaakt worden. Verder zijn een aantal andere gerechten op de menukaart glutenvrij of suikervrij. Ook serveren we redelijk wat vegetarische gerechten, sommige ook veganistisch. Ons brood is 100% natuurlijk en is van hoogwaardige tarwe, is suiker- en lactosevrij. Ons gebak maken we zelf, we hebben onze eigengemaakte suiker-, gluten en lactosevrije koeken. Verder kunnen we de meeste gerechten maken zonder noten ed. Indien de gast het aangeeft kunnen we rekening houden met de meeste allergien, dieten etc.

Humphreys Utrecht (Stadhuisbrug 3) | 030-752 7560

In Humphreys Utrecht hebben we een uitgebreid allergenen menu. Ook serveren wij glutenvrij brood. Wel geven we altijd aan dat er sporen van allergenen in onze gerechten kunnen zitten omdat wij wel met deze producten werken in onze keuken. Andere allergieën bespreken we meestal per geval omdat de frequentie niet hoog genoeg is om een aparte kaart te maken.

Restaurant C’est Ça (Bollenhofsestraat 142) | 030-2710105

Bij Restaurant C’est Ça krijgen ze ook steeds vaker gasten in hun restaurant met de vraag of zij lactosevrij, glutenvrij, koemelkvrij kunnen koken. Als de gast dit van te voren aangeeft is dit voor ons geen enkel probleem en is het voor zeker een uitdaging om mooie gerechten te bedenken.

Theehuis Rhijnauwen (Rhijnauwenselaan 16, Bunnik) |

030-656 1285

Bij het Theehuis Rhijnauwen kan je (zeker met kinderen) goed terecht voor de lekkerste glutenvrije pannenkoeken! Ook lactosevrije pannenkoeken zijn hier prima te krijgen.

Paradijs (Vredenburg 28) | 030-231 62 36

In Chinees Cantonees Restaurant Utrecht maken ze alles (behalve de kroepoek) met aardappelzetmeel. Geef van tevoren even aan dat je glutenvrij moet eten. Wel even vragen of ze de vetsin achterwege laten, als je daar niet tegen kan.

Deze lijst wordt maandelijks aangepast met reviews en nieuwe restaurants! Heb jij een tip voor de lijst? Laat dan hieronder je reactie achter of stuur mij een mailtje!

Related posts

Glutenvrij lunchen in Den Haag: BitterSweetz

Carlijn

Glutenvrij lunchen in Rotterdam: Heavenly cupcakes

Wendy

Glutenvrij lunchen in Eindhoven: Usine

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer