Restaurants

Glutenvrij uit eten in Utrecht

Glutenvrij uit eten in Utrecht

Als je een gluten intolerantie hebt is uit eten gaan vaak een drama. Want waar zijn ze eigenlijk bereid om rekening te houden met jouw glutenintolerantie? Zijn er ook nog verschillende keuzes mogelijk of is er maar één menu-item dat glutenvrij geserveerd kan worden? Omdat ik het nu duidelijk wil hebben (dat is wel zo handig) heb ik een lijst gemaakt van glutenvrije restaurants in Utrecht!

The Food Club (Amsterdamsestraatweg 378) | 030 310 72 50

Mijn eigen 100% glutenvrije restaurant moet natuurlijk bovenaan deze lijst. Laten we eerlijk zijn! Je kan hier helemaal uit je dak. Je mag namelijk alles! Geniet bijvoorbeeld van bitterballen, super lekkere gebakjes, kom ontbijten met fluffy pancakes of bezoek ons in de avond voor diner!

Wil je nou niet bij ons komen eten maar zit je liever in de stad? Dan heb ik uiteraard nog andere opties voor je!

Noir (Lange Nieuwstraat 88) | 030 221 83 28

Een van onze favoriete restaurants is toch echt wel Noir. Eigenaar Arnaud kan je alles vertellen over de bijzondere dranken die in huis zijn. Wil je een keer een avondje uit dan kan je hier zeker een paar uur genieten! Wil je graag een keer iets anders dan de wijnen van de wijnkaart? Vraag dan naar het ‘vieze boekje’ en laat je verrassen. Ook voor een snellere hap kan je hier super goed terecht. Reserveren is zeker glutenvrij technisch wel aan te raden!

Bagels & Beans (Amsterdamsestraatweg, Biltstraat, Mariaplaats) |

Bij de Bagels & Beans heb je de mogelijkheid om een glutenvrije bagel te kiezen, daarnaast heb je de keuze uit veel verschillende soorten beleg en salades. Ergens lunchen wordt hierdoor een stuk makkelijker en aangenamer.

Beers & Barrels (Veilinghavenkade 177, Oudegracht aan de Werf 125) | 030-293 7563

De naam Beers & Barrels doet eigenlijk vermoeden dat je hier niet zomaar terecht kan met je glutenintolerantie. Niets in minder waar. Je mag bijna alle burgers omdat ze gewoon glutenvrije broodjes hebben. De patat? Die bakken ze af in een apart frituurtje zodat ze geen kruisbesmetting krijgen.

WT Urban Café & Kitchen (Heuveloord 25A) | 030-303 1216

Het hoogste restaurant van Utrecht  WT Urban Café & Kitchen kan je met gemak terecht met je allergieën. Glutenvrij en lactosevrij was in ieder geval geen enkel probleem. Reserveren moet je hier wel ruim van tevoren omdat het zo populair is. Geef dan even je allergenen aan en geniet een avond in het restaurant met het mooiste uitzicht van Utrecht.

Restaurant Mejuffrouw Janssen (Oudegracht 143 a/d Werf) | 030-2310938

Bij Mejuffrouw Janssen zijn ze niet vreemd van mensen met een speciaal dieet. Veganisten, vegetariërs, en mensen met gluten en lactose-intoleranties kunnen hier terecht! Voor gasten met een glutenvrij dieet, hebben wij standaard glutenvrij brood. Ook de sauzen, worden afhankelijk van het dieet, aangepast.

Aperitivo (Vinkenburgstraat 20) | 030-2331989

Restaurant Aperitivo heeft geen apart allergenen menu maar biedt zeker mogelijkheden voor mensen met allergieën! De chef is van mening dat mensen met verschillende allergieën ook uit eten moeten kunnen. Als mensen met een allergie minimaal 1 dag en in het weekend 2 dagen van te voren reserveren is in principe alles bij ons mogelijk.

Alle sauzen zijn op basis van kalfsfond en worden niet gebonden. Deze zijn dus altijd gluten en lactose vrij. Onze dressings zijn ook altijd gluten en lactose vrij. Glutenvrij brood hebben wij altijd in huis en lactosevrij brood kunnen wij altijd bestellen.

La Cubanita (Oudkerkhof 44) | 030-2328648

Bij tapasrestaurant La Cubanita hebben ze een uitgebreid allergenen menu. Vraag het personeel naar de allergenenkaart en je krijgt een duidelijk overzicht van de gerechten en welke allergieën daarin zitten.

De Rechtbank (Korte Nieuwstraat 14) | 030-2330030

Restaurant De Rechtbank biedt de service dat zij lunch en diner glutenvrij kunnen verzorgen. Mensen maken een keuze van de kaart en zij zorgen dat dit glutenvrij wordt geserveerd.

Het brood vervangen zij voor glutenvrij brood en indien nodig laten zij bepaalde ingrediënten weg of vervangen  deze door glutenvrije ingrediënten.

Verder houden zij altijd rekening met overige dieetwensen zoals lactosevrij of suikervrij. Daarnaast hebben ze voor vegetariërs altijd voldoende keuze op onze menukaarten.

Stadskasteel Oudaen (Oudegracht 99) | 030-231 1864

Dieethouders hebben al jaren de volle aandacht bij Stadskasteel Oudaen. Onze keukenbrigade gaat uiterst serieus om met intoleranties en allergieën. We vinden het een leuke uitdaging om ook voor hen een heerlijke maaltijd te verzorgen.
Wij houden rekening met alle intoleranties en allergieën en er is glutenvrij brood aanwezig. Tevens is er ruime aandacht voor biologische producten en vegetarische gerechten. De gerechten op de kaart worden daar waar mogelijk aangepast.

Buurten (Burgemeester Reigerstraat 61) | 030-271 9999

Ook wij hebben de afgelopen jaren steeds meer te maken gekregen met wensen gasten die een voedselintolerantie hebben. Aanvankelijk hebben wij daar steeds ad hoc op gereageerd. Nu weten we dat gluten-, noten-, sesam- en lactose-intolerantie het meest voorkomen (althans bij ons) Wij hebben altijd glutenvrij brood in huis en één glutenvrije maaltijd op de kaart staan. Maar het belangrijkste is dat we bijna ieder gerecht, zonder gemor, kunnen aanpassen.

Buurten in de Fabriek (Kanaalweg 91) | 030-877 8116

Ook wij hebben de afgelopen jaren steeds meer te maken gekregen met wensen gasten die een voedselintolerantie hebben. Aanvankelijk hebben wij daar steeds ad hoc op gereageerd. Nu weten we dat gluten-, noten-, sesam- en lactose-intolerantie het meest voorkomen (althans bij ons) Wij hebben altijd glutenvrij brood in huis en één glutenvrije maaltijd op de kaart staan. Maar het belangrijkste is dat we bijna ieder gerecht, zonder gemor, kunnen aanpassen.

Restaurant Vaartsche Rijn (Westerkade 27) | 030-265 7910

We bestaan al ruim 4 jaar met Vaartsche Rijn. In die tijd hebben we alle soorten en maten uitzonderingen/allergieën/eetgewoontes voorbij zien komen en ook voor die gasten hebben we een mooi menu gemaakt. We hebben maar 1 menu en dat passen we aan naar gelang daar vraag naar is. We maken dus niet een specifiek allergenen vrij menu. We hebben wel altijd glutenvrij brood in huis.

Grand Restaurant Karel V (Geertebolwerk 1) | 030-233 7555

Bij Grand Restaurant Karel V kan er rekening gehouden worden met ELKE voedselintolerantie mits van tevoren gemeld. De chef is creatief genoeg om iets lekkers en leuks te verzinnen voor mensen met allergieën. Er zijn geen aparte allergenen menu’s aanwezig, wel is er altijd glutenvrij brood in huis..

Humphreys Utrecht (Stadhuisbrug 3) | 030-752 7560

In Humphreys Utrecht hebben we een uitgebreid allergenen menu. Ook serveren wij glutenvrij brood. Wel geven we altijd aan dat er sporen van allergenen in onze gerechten kunnen zitten omdat wij wel met deze producten werken in onze keuken. Andere allergieën bespreken we meestal per geval omdat de frequentie niet hoog genoeg is om een aparte kaart te maken.

Restaurant C’est C (Bollenhofsestraat 142) | 030-2710105

Bij Restaurant C’est Ca krijgen ze ook steeds vaker gasten in hun restaurant met de vraag of zij lactosevrij, glutenvrij, koemelkvrij kunnen koken. Als de gast dit van te voren aangeeft is dit voor hun geen enkel probleem en is het voor zeker een uitdaging om mooie gerechten te bedenken.

Theehuis Rhijnauwen (Rhijnauwenselaan 16, Bunnik) |

030-656 1285

Bij het Theehuis Rhijnauwen kan je (zeker met kinderen) goed terecht voor de lekkerste glutenvrije pannenkoeken! Ook lactosevrije pannenkoeken zijn hier prima te krijgen.

Deze lijst wordt maandelijks aangepast met reviews en nieuwe restaurants! Heb jij een tip voor de lijst? Laat dan hieronder je reactie achter of stuur mij een mailtje!

Related posts

Glutenvrije restaurants

Carlijn

De 6 lekkerste glutenvrije foodtrucks!

Carlijn

Gluten- en lactosevrij uit eten in Amsterdam: Restaurant en wijnbar La Viña Experience

Soraya

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer