Blog

De glutenvrije terugblik op 2016 (deel 1)

Happy New Year! Laten we daar even mee beginnen. Ik hoop dat je een te gekke jaarwisseling hebt gehad en dat je de leuke dingen meeneemt naar 2017 en de minder leuke dingen lekker achter je laat liggen. Laten we van 2017 een (glutenvrij) feestje gaan maken!

Een jaar geleden vierde ik de jaarwisseling in Australië en zat ik bij te komen van mijn heftige 2016! Nu zit ik weliswaar in Nederland maar ook is het tijd om even terug te kijken naar de glutenvrije gebeurtenissen van 2016. Wat is er allemaal gebeurt met Foodless en in de glutenvrije wereld in het eerste half jaar? Wat is jou nog het meeste bijgebleven?

Januari

Dat Australië het beloofde land is voor de mensen die glutenvrij willen/moeten eten is me duidelijk geworden. Het is echt hemel op aarde daar. Één op de vijf mensen daar eet glutenvrij wat betekent dat ze in elk restaurant precies weten wat het is, hoe je ermee omgaat en vooral hoe je heerlijk glutenvrij eten kan maken! Mocht je dus nog een grote reis willen maken en je weet niet zo goed waar naar toe.. Australie is the place to be!

Februari

Wat voor mij een van de spannendste momenten (misschien wist je dat niet eens) in 2016 was, was het stoppen met mijn opdracht als marketing manager bij glutenvrijemarkt.com. In Australië besloot ik om volledig mijn aandacht te storten op Foodless.nl en mijn financiële zekerheid weg te gooien. Op naar een succesvol Foodless.nl!

Jeroen maakte in februari zijn schrijfdebuut (en trad daarmee de Foodless-wereld in als ‘de vriend van’) met zijn zeer goed gelezen blog: Van veelvraat naar Paleo-slachtoffer.

Van veelvraat naar paleo-slachtoffer

Maart

Het was tijd voor mij om van online naar offline te gaan en de markt op te gaan met glutenvrije producten. Ik schreef erover waarom ik het deed en ben gestart met mijn glutenvrije marktkraampje. Met de Swan Market als eerste markt maakte we ons marktdebuut!

Van online naar offline: Foodless gaat de markt op!

Lancering Engelse website

Naast Foodless.nl vond ik het ook tijd om internationale te gaan en lanceerde ik op 31 maart 2016 de Engelse versie van deze website op Foodless.net. Ik vond het super spannend maar had zo’n intents groot bereik op de eerste dag dat het echt een heel speciaal moment was!

April

De date met Jeroen bleef niet bij één date want is dik aan (en nog steeds!) alleen die stomme gluten kwamen er wel eens tussen. Hij schreef een herkenbaar stuk als de vriend van en realiseert zich hoe stom die gluten eigenlijk allemaal zijn.

Schijt coeliakie!

Uit eten bij vrienden

Ik wilde ook graag een keertje eten bij een ander en schreef voor mijn vrienden, vriendinnen, kennissen en familie een guideline in ‘Help, er komt iemand met een glutenintolerantie bij me eten’.

Help, er komt iemand met een glutenintolerantie bij mij eten!

Nieuw ijs!

Naast deze guidelines kwam Unilever ook nog met een nieuw soort ijs: Swedish Glace, een lactosevrij en glutenvrij ijs in twee smaken: vanille en framboos.

Mei

Glutenvrij festival

In mei vond het allereerste glutenvrije foodtruck festival plaats in de Undercurrent in Amsterdam; het Frank & Vrij festival en mocht ik de aankondiging doen van de glutenvrije Oaties van Verkade.

Gaat Verkade glutenvrij?

Juni

In Juni lazen jullie massaal de blog met de handige vertaallijstjes voor je glutenintolerantie en genoten jullie van deze monchoutaart.

Gluten- en lactosevrije monchoutaart!

Daarnaast mocht ik de eerste editie organiseren van de European Food Bloggers Conference in de RAI in Amsterdam. Ontzettend leuke uitdaging!

Dat het een bijzonder eerste halfjaar is geweest dat kan je wel zeggen. Toen ik deze blog begon te schrijven wist ik even niet wat er allemaal gebeurt was op zakelijk vlak! Jeetje zeg.

Ik ga snel verder met deel 2, maar voor nu ga ik heel eventjes bijkomen en het laten bezinken dat ik de volgende dingen ook allemaal heb gedaan in het eerste deel van 2016:

– Een milkshake gedronken met bacon erin
– Australian Open meegemaakt
– Samen gaan wonen
– Mijn allereerste glutenvrije Scotch Egg gegeten in Londen
– Bij een sterrenrestaurant gegeten in Antwerpen
– Heel veel gekookt voor het kookboek
– Geluncht met Genius
– Kangaroo steak gegeten

en nog veel meer dat ik vast vergeet. Dat het eerste deel van 2017 maar net zo gaaf mag worden!

Ben ik nog iets vergeten in deze waslijst? Mis jij iets? Let me know!

glutenvrije-terugblik_3

Related posts

Mark Rutte roept Carlijn Bröring uit tot Freelancer of the Year!

Carlijn

Glutenvrij in Parijs

Carlijn

Zwangerschapsupdate #4: een terugblik op de eerste 20 weken

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer