Recepten

Glutenvrije brunch #decemberglutenvrij

Het is tijd om mijn vakje van de glutenvrije adventskalender te openen! Noem het een estafette, noem het een adventskalender of noem het een feestmaand omdat er elke dag een glutenvrije blog online komt. Gisteren was het de beurt aan Anne die een heerlijk glutenvrij recept deelde!

Even voorstellen

Vandaag mag ik dus. Misschien ken je mij en mijn website al, misschien ook niet. In het laatste geval: Welkom op Foodless.nl! Ik ben Carlijn (hoi!) en heb zelf een gluten- en lactose-intolerantie. Niet de leukste combinatie maar ik maak er gewoon wel een feestje van.

En nu we het toch over een feestje hebben! Kerst komt eraan! Ik ben zo dol op kerst. Ons huis is ook al vanaf 4 december in de kerstsfeer! Gezellig en knus. Vorig jaar zat ik heerlijk aan de andere kant van de wereld maar dit jaar vier ik samen met mijn vent kerst. Eindelijk! Super leuk en ik heb er echt zin in.

Glutenvrije brunch

Het plan? Heel veel eten, relaxen en de tweede kerstdag met de familie doorbrengen. Ons plan? Brunch bij de ene familie, diner bij de andere familie. Wat ik altijd naar vind aan de feestdagen is dat ik eigenlijk geen zin heb om alles zelf te maken maar dat ik wel moet omdat ik de dagen ook wel graag wil overleven zonder opgeblazen buik.

Anyways! Ik maak zelf de brunch. Maar wat ga ik in hemelsnaam maken? Ik ben er nog niet uit maar heb voor jou wel een aantal glutenvrije brunchsuggesties verzameld waarvan ik er een aantal zeker ga maken.

Gluten- en lactosevrije stol

Courgettebrood met citroen en tijm

Glutenvrije scones

 

Glutenvrije kipkerriesalade

Rucolasalade met gerookte kip en mangochutney

Smoothie met avocado, limoen en sinaasappelsap

Avocado gevuld met garnalen

Ananas carpaccio met gerookte zalm

Ik hoop dat je wat inspiratie hebt voor jouw glutenvrije brunch en ik wens je dan ook heel veel bakplezier maar vooral eetplezier. Dat het je lekker mag smaken.

Voor nu draag ik het stokje over en mag ik je vertellen dat je morgen terecht kan bij Denise van Glutenvrije blog.

Ik wens je alvast een hele fijne kerst toe, ik hoop je nog wel terug te zien hier!

Liefs,

Carlijn

Related posts

12 melkvrije toetjes!

Carlijn

Gluten- en lactosevrije citroen polentacake

Carlijn

Glutenvrij ontbijt: Quinoapap

Laura

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer