Ananas carpaccio is eigenlijk gewoon dungesneden ananas maar het klinkt leuker als ‘carpaccio’. In Londen was het National Geographic Café een van mijn favoriete plekken om te lunchen en vooral omdat ze gerookte zalm met ananas hadden. Een van mijn beste vriendinnen hoopt altijd dat dit gerecht op tafel staat als ze komt eten, en dit gerecht moet ik dan toch echt maar even delen! Tijd om een van de lekkerste recepten na te bootsen;
Voor 4 personen:
- 400 gr. gerookte zalm
- 1 verse ananas (uit blik kan ook maar is net iets minder lekker)
- Crema di Balsamico
Benodigdheden:
- 4 gelijke schaaltjes/bakjes OF bakringen
- Huishoudfolie
Zorg dat je 4 gelijke bakjes hebt en bekleed deze met huishoudfolie.
Haal de kern uit de ananas en snijd hem in hele dunne plakjes.
Leg een plak zalm in het bakje en zorg dat de bodem bedekt is.
Bedek de zalm vervolgens met een plak ananas
Herhaal de stappen  tot het bakje bijna vol is.
Leg nog 1 keer zalm op de ananas en vouw het huishoudfolie over elkaar en zet het in de koelkast.
Bij het serveren vouw je de folie weer open en zet je het bakje omgekeerd op een bordje. Verwijder de folie en garneer het bord met de balsamico crème.
VARIATIETIP: Als je het met een bakring maakt begin dan met een laag aardappelpuree (dit is vaak NIET lactosevrij) ter variatie.
En? Wordt jij er net zo vrolijk van?