Ik kreeg de diagnose coeliakie ooit in de decembermaand. Met al die feestdagen in die maand is het best lastig om te starten met het glutenvrije dieet. Rond de feestdagen wilde ik graag óók iets lekkers op een toastje, gewoon bij de borrel! En wat ik altijd superlekker vond was een kip-kerrie salade. Veel kant-en-klare salades in de supermarkt bevatten gluten, vandaar dat ik zelf aan de slag ben gegaan om een lekkere salade te maken. Het was een beetje een experiment in het begin (véél te pittig…), maar ondertussen heb ik de salade al zeer vaak gemaakt en smult iedereen er van mee. Het smaakt ook erg lekker op een (zelfgebakken) broodje als lunch. Het mooie van de salade is dat het vrij weinig tijd kost om in elkaar te draaien!
Ingrediënten:
- 1 kipfilet
- 6 el. glutenvrije mayonaise
- 1 tl. mosterd
- 2 tl. kerrie, 1 tl. cayennepeper en 1 tl. chilipoeder (of gewoon 4 theelepels kerriepoeder)
- 1 klein uitje
- Eventueel knoflook
- Zout en peper naar smaak
- Ananas (kies je voor ananas uit blik ga dan voor ananas op eigen sap).
Bereiding:
Kook of pocheer de kipfilet.
Snijd de kipfilet in stukjes.
Snipper het uitje (heel erg fijn!).
Voeg de mayonaise en mosterd toe.
Voeg alle kruiden toe, proef en voeg eventueel nog meer kruiden toe.
Voeg de ananas toe naar smaak, en giet ook vooral een beetje van het sap erbij.
De salade is het lekkerst als deze een nachtje in de koelkast heeft gestaan!
Heerlijk op een stukje glutenvrij brood of op een toastje.