Recepten

Rucolasalade met gerookte kip en mangochutney

Rucolasalade met gerookte kip

Glutenvrij uit eten gaan blijft een uitdaging maar lunchen wordt steeds ietsje makkelijker. Bij de Bagels & Beans bij mij om de hoek weet ik zeker dat ik het overleef en daar kunnen ze de bagels heel lekker beleggen.

Rucolasalade met gerookte kip

Nu had ik zin in een salade als lunch en had ik eventjes geen inspiratie meer. Meestal pak ik dan instagram erbij en ga ik op zoek naar iets lekkers. Daar zag ik een post van iemand (ik weet even serieus niet meer wie) die bij de bagels & beans was geweest. Dit lijkt wel een gesponsorde post zeg! (Dat is het dus niet, dat je het even weet). Maar even terug naar de bagel. Die was belegd met kip en hummus en mangochutney! Dat was precies waar ik zin in had. Ik had alleen geen zin in brood.

Toevallig stond mangochutney al op het programma dus dat kwam mooi uit. Die heb ik dus eerst even zelfgemaakt en daarna deze salade gemaakt. Eigenlijk krijg je vandaag dus 2 recepten in 1. Het kost je wat tijd maar dan heb je wel iets smakelijks! Lekker dat ‘ie is! Ik raad hem dus aan, dat snap je.

Eet smakelijk!

Rucolasalade met gerookte kip

Rucolasalade met gerookte kip en mangochutney

Mangochutney

 • 1 sjalotje
 • 2 cm verse gember
 • 0,5 tl cayennepeper
 • 1 mango
 • 25 ml appelciderazijn
 • 25 ml agavesiroop

Salade

 • 75 g rucola
 • 1 gerookte kip
 • 50 g houmous
 • handje pompoenpitten
 • snufje paprikapoeder

Related posts

Sushi met zongedroogde tomaat en basilicum

Carlijn

Lactosevrije guacamole

Carlijn

Glutenvrije en lactosevrije appeltaart

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer