Blog

Van veelvraat naar paleo-slachtoffer

Paleo

Na twee leuke dates komt ze dan eindelijk thuis bij je eten. Als kookfanaat schieten er zoveel gerechten door m’n hoofd, genoeg om meerdere menukaarten mee te vullen. Alleen kan ik hier niks mee want mevrouw heeft een gluten- én lactose-intolerantie en is ook nog foodblogger (verder ligt er geen druk op indruk maken met eten hoor). Om het nog moeilijker te maken volgt ze gedwongen een paleodieet. Daar gaan al mijn gerechten en heb ik totaal geen inspiratie!

Ik had wel direct het besef dat deze date niet heel geslaagd zou worden als ze gluten en/of lactose binnen zou krijgen en wilde natuurlijk wel een verpletterende indruk op d’r maken. Wat te doen?

Het idee is toch om een romantisch etentje met kaarslicht te organiseren met een romantisch muziekje…  je snapt het. Ik koos ervoor om, de iets minder romantische variant, samen boodschappen te doen. Niet het idee van de ideale date, maar niks was minder waar. Door samen boodschappen te doen kwamen wij erachter dat wij allebei gek zijn op lekker eten en koken. Veel belangrijker, ik kreeg direct spoedcursus glutenintolerantie, lactose-allergie en paleo. Wat blijkt? Je kan eigenlijk nog heel veel eten, als je creatief bent. Laat ik dit nu net leuk vinden in de keuken. Daarnaast wordt je ‘gedwongen’ om andere ingrediënten te gebruiken, zoals mijn nieuwe favoriet: de zoete aardappel.

Inmiddels gebruik in de zoete aardappel veel vaker in gerechten en kook ook ik steeds vaker volgens het paleodieet. Niet omdat ik moet, maar ik op deze manier wordt uitgedaagd om nieuwe dingen te proberen. Ik begin ook de effecten te merken, meer energie en gewichtsverlies. Kortom je hoort mij niet klagen. Terug naar de date!

Thuis gekomen hebben wij samen tapas paleo-stijl gemaakt. Erg lekker, maar veel belangrijker was dat het erg gezellig was. Door de geslaagde date weet ik ook steeds beter waar je rekening mee moet houden, gebruik van oven, niet zoenen na eten van een koekje of een biertje… kortom een hoop dingen waar ik nooit bij heb stil gestaan.

Inmiddels is het niet gebleven bij een derde date en zijn er nog veel meer dates geweest, woehoe. Ook heb ik geleerd dat een allergie of intolerantie niet hoeft te betekenen dat je niet lekker meer kunt eten. Het vraagt creativiteit van je, maar als je koken leuk vindt is dat volgens mij geen probleem. Van veelvraat naar paleo-slachtoffer, het is zo slecht nog niet!

Related posts

Gezondheidsbeurs – 05-02-17

Carlijn

Beste Horecaondernemer

Jeroen

Melkvrije witte chocoladetruffels

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer