Ik weet al bijna 10 jaar dat ik een lactose-intolerantie heb. Best een tijdje dus! Vanaf dat moment was het dus koken met een vervanger van de doodgewone koemelk. Toen kwam het merk DREAM al op mijn pad. De rijstmelk die zij hebben, heb ik echt verslonden!
Maar nu is daar nog een veel leukere optie bijgekomen: havermelk. Nu denk je vast: ‘leuk Car, maar havermelk bestaat al’. Dat klopt! Maar er is nu ook DREAM Oat Glutenfree Bio. En dat is best wel heel erg handig voor mensen die ook Coeliakie hebben. En het is biologisch, en het heeft een laag suikergehalte. Dat vind ik ook zo leuk. Toen ik ook gevraagd werd of ik met de nieuwe glutenvrije havermelk van DREAM een recept wilde maken was het antwoord natuurlijk gelijk ja!
Maar ja, wat ga je doen met havermelk? Ik besloot hartige pannenkoeken te maken die wij hier thuis verslonden hebben bij de lunch. Glutenvrije haverpannenkoeken met havermeel en de DREAM Oat Glutenfree Bio. En ze waren heerlijk! Waar zou jij de pannenkoeken mee beleggen?
*Deze post is mede mogelijk gemaakt door DREAM.Â
Glutenvrije haverpannenkoeken
Pannenkoeken
- 250 g glutenvrij havermeel
- 700 ml DREAM Oat Glutenfree Bio
- snufje zout
- 1 el agavesiroop
- 2 grote eieren
- olijfolie
Beleg
- gerookte zalm
- verse basilicum
- Peper
- Meng de helft van de DREAM Oat Glutenfree Biomet het havermeel tot het een geheel is.
- Voeg een snufje zout toe en 1 eetlepel agavesiroop.
- Mix de 2 eieren erdoor en giet de melk er langzaam bij. Blijf roeren!
- Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de haverpannenkoeken een voor een af!
- Beleg de pannenkoek met verse blaadjes basilicum en gerookte zalm en je hebt een heerlijke voedzame lunch.