Op de laatste feestdag van het jaar is het nog een keer tijd om je handen uit de mouwen te steken en iets lekkers op tafel te zetten naast de oliebollen en appelflappen. Tijd voor de lekkerste hapjes, cocktails met champagne en genieten van het vuurwerk!
Dit gerecht heb ik eigenlijk met de Kerstbrunch al gegeten maar ook zaterdagavond staat dit ook bij ons op het menu. Nu heb je genoeg vulling voor meer eieren maar je kan er ook zeker een toastje mee beleggen of de volgende dag gebruiken bij het ontbijt.
Onze plannen zijn dit jaar eigenlijk best wel saai (maar heel erg fijn): we blijven lekker samen thuis. Aangezien ik vorig jaar in Australië was (oh, wat een fijne herinneringen) en hij in ons huis zat leek het ons te gek om het samen te vieren!
Gevulde eieren met guacamole
- 1 avocado
- 10 eieren
- scheut limoensap
- paar takjes verse koriander
- mespunt knoflookpoeder
- peper
- zout
- pittige paprikapoeder
- Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn en laat ze goed schrikken.
- Pel de eieren en snij ze doormidden.
- Haal het eigeel eruit en doe ik in de keukenmachine samen met de avocado, een scheutje limoensap, een paar takjes verse koriander, mespuntje knoflookpoeder, wat verse peper en een snufje zout.
- Meng tot het een geheel is. Schep het in een spuitzak en spuit het in de halve eieren.
- Garneer met een snufje paprikapoeder en serveer!