Blog

Van online naar offline: Foodless gaat de markt op!

Foodless op de markt

Je hebt het misschien al in de wandelgangen gehoord maar het is zo ver! Foodless gaat offline. Nee, nee, we halen de site niet van het internet af, we gaan de markt op! De markt! We zijn dus binnenkort in het ‘echt’ te bewonderen. Hoe, wat en wanneer vertel ik je zo eerst neem ik je even mee met het idee.

Glutenvrije koekjes op de markt

Regelmatig ben ik in Londen te vinden omdat ik daar familie heb wonen. Een van mijn absolute glutenvrije hotspot is dan ook Broadway Market. Zowel de markt op Broadway Market als de Schoolyard Market hebben zoveel glutenvrije kraampjes dat je er gelukkig van wordt! Op de gehele markt staat eten centraal en dat betekent dat er ook genoeg keuze is als je glutenvrij, lactosevrij of paleo wilt eten. Er is teveel keuze om alles mee te nemen (dat schept een beter beeld denk ik). Met Londen in mijn achterhoofd loop ik dan in Nederland iet wat teleurgesteld op de markt rond. ‘Waarom zijn er hier geen kraampjes waar je glutenvrije koekjes, taarten, cupcakes, scotch eggs en falafel kan kopen?’ ‘Waarom denkt niemand van Goh, dit moeten we verkopen?’.

Combineer die gedachten (je kan het ook een lichte irritatie noemen) met mijn ambitie en een heel erg enthousiaste vriend en je krijgt plannen om de markt op te gaan. ‘Kan dit wel?’ ‘Is er wel markt voor?’, ‘Zitten mensen wel te wachten op een kraam met glutenvrij koek en gebak?’ Mijn antwoord is ‘JA!’ en het is dus nu officieel: Foodless gaat de markt op! Met een lading glutenvrije taarten, koekjes, cakes en cupcakes gaan wij Nederland eens even veroveren.

We beginnen klein met een marktkraam van 2 meter breed maar we beginnen wel gelijk in Midden Nederland. Want Foodless gaat met haar kraam op de Swan Market in Utrecht staan. Dus pak je agenda erbij en zet het er groot in want op 10 april 2016 en 8 mei 2016 is het zo ver!

Wij hebben er ongelooflijk veel zin in. Alle bakvormen zijn in huis, de recepten liggen klaar. Alles is glutenvrij en veel producten zijn ook melkvrij én lactosevrij. De oven is (zoals gewoonlijk) volledig glutenvrij, de prijzen zijn bepaald, de marktkraam wordt ingericht. Wij zijn er bijna klaar voor.

Stiekem is het best wel spannend hoor. Daarom beginnen we met één markt. Gaat dat goed dan volgen andere markten en wie weet staan we straks door heel Nederland (groot blijven dromen toch?).

De details

Ik maak het nog even concreet voor je zodat het niet te missen is:

Wat? De Foodless marktkraam met glutenvrije, lactosevrije, melkvrije, vegan (die zitten er ook tussen) koekjes, cakes, taarten en andere lekkernijen.

Waar en wanneer?

10 april 2016, Swan Market (Vredenburg, Utrecht)
8 mei 2016, Swan Market (Vredenburg, Utrecht)
28 mei 2016, Glutenvrije markt (Fruitweg 20, Leiden)
17-18 september 2016, Glutenvrijemarkt (Villa Arena, Amsterdam)
25 september 2016, Swan Market (Vredenburg, Utrecht)
8 oktober 2016, Glutenvrije markt (Fruitweg 20, Leiden)
26 november 2016, Glutenvrije markt (Fruitweg 20, Leiden)

Hoe laat? van 12.00 tot 18.00 uur

De markt is super leuk! Pinnen kan helaas nog niet (neem wat contant geld mee). Je kan je aanmelden via het facebook event. Hoeft niet, mag wel!

Kom jij ook wat lekkers kopen? Tot dan!

Related posts

11 dingen die je NIET moet zeggen tegen iemand met Coeliakie

Carlijn

Glutenvrije stedentrip in België: Glutenvrij Meetjesland

Carlijn

Foodless in de Allerhande

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer