Recepten

Gluten- en lactosevrije monchoutaart!

Glutenvrije monchoutaart

Ik kan me nog zo goed herinneren dat mijn moeder vroeger altijd monchoutaart maakte. Heerlijk met een bodem van bastognekoeken (waren die maar glutenvrij!) en met kersen bovenop. Wat was dat altijd lekker! Tot op heden vind ik vrij weinig glutenvrije koekjes geschikt voor de bodem van een glutenvrije monchoutaart maar van de Oaties van Verkade kan je echt een lekkere bodem maken!

Glutenvrije monchoutaartEen glutenvrije bodem voor de glutenvrije monchoutaart dus, maar wat doe je met de monchou? Die is normaal wel glutenvrij maar niet geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie. Hoe maak ik die lactosevrij?

Lactosevrije roomkaas

Gelukkig hebben ze tegenwoordig van verschillende merken lactosevrije roomkaas en dat heb ik in dit recept gebruikt als vervanger van de monchou. Nog steeds erg lekker! Mag je nou wel lactose dan raad ik je aan om met monchou te werken en met roomboter in plaats van plantenmargarine.

Glutenvrije monchoutaart

Deze post wordt mede mogelijk gemaakt door Verkade.

Glutenvrije monchoutaart

  • 1 pak Oaties (van Verkade)
  • 350 g (lactosevrije) roomkaas
  • 120 g witte basterdsuiker
  • 40 g plantenmargarine ((mag je wel boter, pak dan lekker roomboter))
  • 1 blik kersen vlaaivulling
  1. Maal de oaties in de keukenmachine tot het kruimels zijn. Smelt de margarine in een steelpannetje. Als de margarine gesmolten is, roer de boter door de kruimels. Roer tot het goed gemengd is.
  2. Bekleed de springvorm met een bakpapiertje. Schep de bodem in de bakvorm en druk aan met een lepel. Zet in de koelkast.
  3. Doe de roomkaas in een kom samen met de basterdsuiker en mix tot het een geheel is (ik heb het gewoon in de keukenmachine gedaan). Schep over de bodem en zet een uur in de koelkast.
  4. Open het blik met de vlaaivulling en schep deze op de taart en zet nog even terug in de koelkast.

Related posts

Honing-pindarepen met chocolade

Joëlle

Glutenvrije pim’s cake

Carlijn

Frisse avocadosmoothie

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer