Blog

Glutenvrij op vakantie: handige lijstjes!

Glutenvrij op vakantie

Het is bijna zomervakantie! Dat betekent dat iedereen lekker gaat genieten van de mooiste uitzichten, gezelligste campings, lekkere zwembaden, heerlijke zon, en zeer smakelijke hapjes en drankjes. Ik ga binnenkort even enorm genieten van de zon in Griekenland. Ontzettend veel zin in maar toch heb je altijd het moment van ‘Oei, zal dat wel goed gaan met mijn Coeliakie’? Hoe maak ik duidelijk (in het Grieks) dat ik coeliakie heb en geen gluten mag? Ik spreek namelijk geen enkel woordje Grieks. Niks, noppes, nada. Dat wordt dan knap lastig toch? Glutenvrij op vakantie gaan blijft altijd een uitdaging.

Gelukkig heb ik daar iets op gevonden wat ik met jou MOET delen. De gluten free travel cards. Deze kaarten zijn gemaakt door Celiactravel en zijn echt ontzettend handig. Volledige credits gaat dan ook naar hun maar ik heb het je even makkelijk gemaakt door snelle linkjes te maken van de top 10 vakantielanden van 2016 (thanks, NBTC-NIPO) zodat jij gelijk je travel card kan downloaden en op kan slaan in je telefoon. Handig toch?

Zo staat de Griekse variant al in mijn telefoon opgeslagen (ik neem ook nog een geprinte versie mee… straks wordt je telefoon per ongeluk gestolen) en als ik in een restaurant zit laat ik deze ‘gewoon’ even zien. Kijken of er volle paniek uitbreekt of dat ze precies weten waar het over haat! Met verse vis en vers vlees moet het wel goed komen toch? Je hoort het na mijn vakantie!

Glutenvrije travel cards

Glutenvrij in Frankrijk

Glutenvrij in Spanje

Glutenvrij in Duitsland/Oostenrijk

Glutenvrij in Italië

Glutenvrij in Griekenland

Glutenvrij in Groot-Brittannië /Verenigde Staten

Glutenvrij in Portugal

Glutenvrij in Turkije

Glutenvrij in Kroatië

Als je goed hebt geteld zijn dit er toch echt maar 9 kaarten (maar wel 11 landen), dat klopt! In de top 10 van vakantielanden van Nederlanders staat namelijk ook ons eigen kikkerlandje. Ik heb die er maar even niet bij gezet omdat ik er eigenlijk gewoon vanuit ga dat je dat prima zelf duidelijk kan maken in het Nederlands!

Heb je een andere taal nodig? Let me know!

Ik wens je een hele fijne, leuke, gezellige, smakelijke en vooral glutenvrije vakantie toe.

 

Related posts

Ik wil je wat vertellen…

Carlijn

Glutenvrije broodjes bij McDonalds

Carlijn

Zwangerschapsupdate #8: De laatste loodjes

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer