Recepten

Rauwe cheesecake met zomerfruit

Cheesecake met zomerfruit

Rauwe cheesecakes. Ik kan me nog herinneren dat ik dacht ‘ja hoor… hoe dan? Hoe maak je dat? Smaak het wel?’. Die dagen zijn ondertussen voorbij. Nog steeds vind ik het een klein beetje gek om een taart te eten die gemaakt is met cashewnoten maar je went eraan. Ik moet zeggen dat ik het echt ontzettend lekker vind. Is het vergelijkbaar met een ‘normale’ cheesecake? Nope, dat vind ik niet maar dat mag de pret zeker niet drukken!

Cheesecake met zomerfruit

De hele dag door lekker

Deze rauwe cheesecake met zomerfruit eet ik eigenlijk gewoon als ontbijt, lunch of als tussendoortje in de middag. Wat wel belangrijk is om te melden is dat je echt een keukenmachine nodig hebt die flink wat aan kan want de cashewnoten erg fijn krijgen kan best wel eens lastig zijn!

Cheesecake met zomerfruit

Ter variatie heb ik even cupcake vormpjes gebruikt en gemerkt dat je het beste siliconen vormpjes kan gebruiken! Dat werkt het lekkerst. Heb je dat niet, dan maakt het niet uit! Papieren vormpjes werken ook prima.

Recept Afdrukken
Rauwe cheesecake met zomerfruit
Cheesecake met zomerfruit
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 6 uur
Porties
cupcakes
Ingrediënten
Bodem
Middelste laag
Bovenste laag
Prep Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 6 uur
Porties
cupcakes
Ingrediënten
Bodem
Middelste laag
Bovenste laag
Cheesecake met zomerfruit
Instructies
  1. Stop de ingrediënten voor de bodem bij elkaar in de keukenmachine en meng tot het een geheel is. Dit kan wat gaan klonten en plakken. Dat is niet erg.
  2. Verdeel met een lepel (of je hand) het mengsel over de bodem van de cupcake vormpjes. Druk goed aan.
  3. Spoel de kom van de keukenmachine even goed af en stop vervolgens de ingrediënten van de middelste laag erin. Laat de keukenmachine draaien tot het een glad geheel is.
  4. Verdeel wederom met een lepel het cashewnotenmengsel over de vormpjes en druk zachtjes aan.
  5. Schep als laatste alle ingrediënten voor de bovenkant in de keukenmachine en laat draaien tot het een glad geheel is.
  6. Schep het fruitmengsel over de vormpjes. Verdeel het met de bolle kant van een lepel over de middelste laag. Druk niet te hard!
  7. Laat afkoelen in de vriezer. Haal 15 minuten voor het eten de cupcakes uit de vriezer. Bewaar 3 maanden in de vriezer of 5 dagen in de koelkast.
Deel dit Recept

Related posts

Glutenvrije chocolate chip cookies met zeezout

Carlijn

Zwartebonenbrownies

Carlijn

Gluten- en lactosevrij stroopwafelijs

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer