Rauwe cheesecakes. Ik kan me nog herinneren dat ik dacht ‘ja hoor… hoe dan? Hoe maak je dat? Smaak het wel?’. Die dagen zijn ondertussen voorbij. Nog steeds vind ik het een klein beetje gek om een taart te eten die gemaakt is met cashewnoten maar je went eraan. Ik moet zeggen dat ik het echt ontzettend lekker vind. Is het vergelijkbaar met een ‘normale’ cheesecake? Nope, dat vind ik niet maar dat mag de pret zeker niet drukken!
De hele dag door lekker
Deze rauwe cheesecake met zomerfruit eet ik eigenlijk gewoon als ontbijt, lunch of als tussendoortje in de middag. Wat wel belangrijk is om te melden is dat je echt een keukenmachine nodig hebt die flink wat aan kan want de cashewnoten erg fijn krijgen kan best wel eens lastig zijn!
Ter variatie heb ik even cupcake vormpjes gebruikt en gemerkt dat je het beste siliconen vormpjes kan gebruiken! Dat werkt het lekkerst. Heb je dat niet, dan maakt het niet uit! Papieren vormpjes werken ook prima.
Rauwe cheesecake met zomerfruit
Bodem
- 200 g Verse dadels
- 60 g amandelen
- 2 el Cacao
- snufje zout
- 15 g kokosvezel
- 1 tl vanille aroma
Middelste laag
- 225 g cashewnoten (minstens 6 uur geweekt in water)
- 75 g agave siroop
- 50 g kokosolie
- 2 el vanille aroma
- 1 el limoensap
Bovenste laag
- 225 g cashewnoten (minstens 6 uur geweekt in water)
- 150 g zomerfruit (bevroren)
- 50 g agave siroop
- 50 g kokosolie