Recepten

Glutenvrije pannenkoeken met hartig beleg!

Genius glutenvrije pannenkoeken

Ontbijten met pannenkoeken. Dat is toch eigenlijk de droom? Maar elke dag zelf pannenkoeken bakken gaat me wat ver dus daarom gebruiken we vandaag de glutenvrije pannenkoeken van Genius! Niet alleen zijn ze glutenvrij maar ook vrij van tarwe, melk en dus ook lactose! Ideaal dacht ik zo.

Nu heb je de afgelopen weken kunnen genieten van heerlijke recepten die gemaakt zijn met de producten van Genius. Dit is de laatste (ik hoor je zeggen..ahhhh.. maar ik vind ze zo fijn, Carlijn!) maar zeker niet de minste. Ik had zelf bedacht iets te gaan maken met de glutenvrije pannenkoeken. Bij de lanceringslunch proefde ik deze goudkleurige pannenkoeken voor het eerst maar daar aten we ze als toetje. Nu zijn ze sowieso super lekker met vers fruit, wat honing, of iets van een kwark (als je wel lactose mag) of zelfs roomkaas!

Maar als ik aan Genius denk dan denk ik automatisch aan Engeland. Grappig eigenlijk want het merk komt uit Schotland maar ok. Laten we het dan even op het Verenigd Koninkrijk houden. Ik ben al jaren fan van een Engels ontbijt. Bacon met eieren. Daar maak je mij ’s ochtends echt blij mee. Maar wat als ik nou deze zoete pannenkoeken combineer met bacon en met eieren en er nog gewoon even een stuk avocado op leg? Dan krijg je een top combi! Het zoete van de glutenvrije pannenkoeken is echt lekker in combinatie met een spiegeleitje, het romige van de avocado en het zoute van de bacon. Mega lekker.

Genius glutenvrije pannenkoeken

Speaking of mega lekker. Omdat Genius zo lief is mag ik ook iets leuks weggeven aan 4 van jullie! Lucinda Bruce-Gardyne (de dame achter het merk Genius) heeft een kookboek uitgebracht genaamd ‘The Genius Gluten-free cookbook’. Dat het glutenvrij is spreekt voor zich.  De boeken zijn wel volledig in het Engels. Hou daar eventjes rekening mee als je wilt winnen.

Hoe maak je kans op het Genius cookbook?

Vertel mij wat jouw favoriete Genius-recept was van de afgelopen 4 weken! Uit welke kan je kiezen?

Glutenvrije clubsandwich
Glutenvrij pitabroodje met kip en mango
Pizza met avocado
Of natuurlijk het recept hieronder:

De glutenvrije pannenkoeken met hartig beleg

De winnaars worden op 22 augustus bekend gemaakt. Heb je nou geen zin om mee te doen? Kan je niet wachten tot 22 augustus omdat je het boek echt asap in huis wilt hebben dan kan je hem gewoon bestellen (het e-book of de hard copy):

[bol_product_links block_id=”bol_57a8556ab551d_selected-products” products=”9200000050995988,9200000053524882″ name=”Genius kookboeken” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”400″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Genius glutenvrije pannenkoeken

Genius glutenvrije pannenkoeken

Glutenvrije pannenkoeken met hartig beleg!

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 3 personen
Recept afdrukken

Ingrediënten

 • 1 pak Genius pannenkoeken
 • 4 plakken bacon
 • 4 eieren
 • 1 avocado
 • Peterselie optioneel
 • Snufje zout
 • Snufje Peper

Instructies

 • Leg de bacon onder grill tot deze de juiste textuur heeft gekregen. Als ik bacon bij mijn ontbijt heeft hoeft deze van mij niet super crispy. Maar als jij dat lekker vind dat moet je dat vooral doen!
 • Bak de spiegeleitjes in een pan.
 • Plaats de pannenkoeken in de broodrooster. (2 minuten per pannenkoekje op een lage stand).
 • Snij de avocado in repen.
 • Leg de pannenkoeken op de borden. Bedek deze met de bacon, avocado en eieren. Strooi er wat peper en zout overheen en eventueel wat verse peterselie en leg er een tweede pannenkoek bovenop. Eet smakelijk!

Related posts

Libanese spinazie

Laura

Espresso pancake taart

Carlijn

Spaghetti van courgette

Roos

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer