Soms wil je even wat anders als lunch of avondeten en met de glutenvrije (en lactosevrije) pizzabodems van Genius gaat er ineens een wereld voor je open. Omdat ik natuurlijk nog steeds geen kaas mag (daar zal ook nooit verandering in komen maar een mens mag blijven hopen toch?) besloot ik een gezonde variant te maken van de pizza door hem te beleggen met avocado! Geen gesmolten kaas maar gewoon wat paprika poeder om de boel mee op smaak te brengen.
Wat het fijne is aan deze glutenvrije pizzabodems van Genius is dat ze van een handzaam formaatje zijn! Ik heb absoluut genoeg aan één glutenvrije pizza met avocado. Ben je nou een grote eter en denk je dit is niet genoeg? Leg er dan gewoon nog meer ingrediënten op. Denk aan een tomaatje eronder, wat sla erbij of ook gewoon nog alfalfa voor er bovenop. Lekker en gezond!
Stel jij moet een pizza maken zonder kaas en lactose. Wat zou jij er dan op doen?
Pizza met avocado
- 2 Genius pizzabodems
- 1 avocado
- 4 el hoemoes
- 6 takjes bieslook
- snufje paprikapoeder
- snufje italiaanse kruiden
- Verwarm de oven voor op 180 graden (voor gasovens is dit 200 graden).
- Bak de pizzabodem af in 10-12 minuten in een voorverwarmde oven.
- Snij ondertussen de avocado in plakjes.
- Haal de pizzabodem uit de oven en besmeer deze met verse hoemoes. Je kan natuurlijk hoemoes gewoon zelf maken (of zelf kopen, wat jij handig vindt)!
- Strooi de Italiaanse kruiden op de hoemoes, knip de bieslook en strooi deze er ook overheen. Bedek vervolgens met plakjes avocado.
- Strooi als laatste wat paprikapoeder over de avocado en je kan heerlijk smullen van je glutenvrije pizza!