Recepten

Gluten- en lactosevrij stroopwafelijs

Stroopwafelijs
Als je glutenvrij moet leven dan zijn er gewoon een aantal normale dingen die je stiekem best kan missen. Ik praat nu even over frikandellen, kroketten en stroopwafels. Ja, ik weet dat ik niet de meest gezonde artikelen opnoem nu. Maar lekker is het wel en als je het met mate eet kan het best een keertje. Terug naar de snacks. Gelukkig is daar Consenza! Het merk dat het wel mogelijk maakt dat ik dit kan eten. Consenza bestaat 10 jaar en dat betekent dat het tijd is voor een feestelijk recept! Ik blij dat ze al 10 jaar lang glutenvrije producten op de markt brengen. Laten we hopen dat ze dat ook nog lang blijven doen.
Stroopwafelijs
Met de zomer in ons hoofd en het lekkere weer op komst leek het mij juist een uitdaging om met de gluten en lactosevrije stroopwafels een lekker toetje te maken. En als we denken aan lekkere toetjes, waarom maken we dan niet stroopwafelijs met kokos en doen we die tussen twee stroopwafels? Juist! Dan krijg je een ice cream sandwich! Probeer het zelf eens.

Consenza is 10!

Nog even terug naar de 10 jaar. Consenza viert dit jaar feest en ik mag names hun trakteren. Één Foodless-lezer of lezeres kan de gelukkige winnaar worden van een Consenza-pakket ter waarde van € 50,-! Wat je daarvoor moet doen? Even reageren op deze blog/recept met jouw favoriete Consenza product.

En de winnaar is…

De winnaar van het Consenza-pakket ter waarde van €50,- is geworden: Laura de Haas! Gefeliciteerd! Neem je even contact met me op via carlijn@foodless.nl?
Stroopwafelijs
Stroopwafelijs

Gluten- en lactosevrij stroopwafelijs

Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 blikken kokosmelk (400ml per blik)
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 tl vanille aroma
  • 2 pakjes glutenvrije stroopwafels van Consenza

Instructies

  • Doe de kokosmelk, suiker en vanille aroma in een keukenmachine en laat gedurende 30 seconde mengen.
  • Doe het mengsel in een ijsmachine en zet de machine aan.
  • Verkruimel ondertussen 8 stroopwafels (1 pakje). Voeg deze na 20 minuten toe aan het kokosijs.
  • Is het ijs klaar? Dan schep je een flinke bol op 1 stroopwafel. Dek af met een tweede stroopwafel!
  • Eet smakelijk!

Related posts

Lactosevrije en glutenvrije bitterballen

Carlijn

Paleo bananenbrood

Carlijn

Bananencrackers met lijnzaad

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer