Bij ons thuis is bier eigenlijk het enige met gluten wat het huis nog in komt. Daarvoor maak ik echt nog een uitzondering want Jeroen heeft geen glutenintolerantie en een biertje is toch iets waar hij dol op is. Menig man (en vrouw!) trouwens. Het is dan ook knap lastig als je die geelgouden rakker ineens niet meer mag drinken.
Maar er is een nieuw glutenvrij biertje op de markt! Het glutenvrije biertje dat Bavaria in samenwerking met de Nederlandse Coeliakie Vereniging heeft ontwikkeld. Een glutenvrij flesje bier dat je ‘gewoon’ in de supermarkt kan kopen. Ja, je moet wel nog even naar de Albert Heijn XL maar hé, dan heb je wel wat.
Natuurlijk hebben we (Jeroen en ik) ook even een proost uitgebracht en zaten we ineens samen op de bank Bavaria te drinken. Het moet niet gekker worden! En de smaak? Dat is volgens mij hoe een Bavaria moet smaken. Hij is wat lichter van smaak maar drinkt lekker weg. Zeker als ‘ie koud is!
Met dat nieuwe glutenvrije biertje ging ik de keuken in. Drie stoere recepten met glutenvrij bier kwamen eruit. Noem ze glutenvrije barhapjes, noem ze glutenvrije mannenhapjes, lekker zijn ze in ieder geval!
Glutenvrije pretzels
Pretzels en bier gaan super goed samen! De hapjes zijn lekker terwijl je aan het genieten bent van een biertje en ze bevatten ook bier. Lekker hartig en bedekt met zout. Aanradertje hoor!Â
[ultimate-recipe id=”3537″ template=”default”]
Glutenvrije bierdip
Stel je deze situatie even voor; je hebt een lekker koud glutenvrij Bavaria-biertje in je rechterhand, een glutenvrije pretzel in je linkerhand die je dipt in een heerlijke kaas- en bierdip. Ideaal toch?
[ultimate-recipe id=”3710″ template=”default”]
Glutenvrije vis in bierbeslag! (Ook wel bekend als de fish van fish & chips)
Één van de dingen die ik stiekem echt mis is fish & chips. Het lijkt me zo lekker namelijk. Mijn broertje heeft me ooit blij gemaakt met een dooie mus door te vertellen dat er in Londen een zaak was die glutenvrije fish & chips verkocht. Was ik een paar maanden later in Londen bleek dat ze de glutenvrije variant ‘gewoon’ in het normale frituurvet gooiden. Had ik even pech. Maar nu vond ik het toch echt tijd om het zelf te maken en lekker dat het is! Zeker met zelfgemaakte remouladesaus erbij! Mmm…!
[ultimate-recipe id=”3723″ template=”default”]
Deze post is mede mogelijk gemaakt door Bavaria!