Blog Recepten

5 glutenvrije tussendoortjes

De meningen over tussendoortjes kunnen nogal verdeeld zijn. Volgens het ene dieet mag je maar drie keer per dag eten, de ander zegt dat vijf kleine gerechten beter is. Dan heb je nog degene die alles eten binnen een beperkt aantal uur en de mensen die denken ‘joh, ik mag al geen gluten, hou op met me’.

Ik switch overal tussen. Niet bewust eigenlijk. Als ik in de ochtend fanatiek sport heb ik de hele dag honger en dan wil ik alleen maar eten. Dan heb ik gewoon de hele dag honger en kan ik geen genoeg krijgen van tussendoortjes. De andere dag heb ik gewoon geen trek in eten en moet ik er echt aan denken om wat te gaan eten.

Maar even terug naar de tussendoortjes. Daar ben ik dus dol op en ik wil graag even wat leuke tussendoortjes met je delen! Vijf stuks maar liefst. Dan heb je wat te kiezen. Sommige gezond, sommige zijn wat minder gezond. Allemaal even lekker (yeah right, de baconpopcorn staat met kop en schouders bovenaan maar dat even ter zijde). Hartstikke leuk toch?

Mijn favoriete glutenvrije tussendoortje: Baconpopcorn

Oké, deze moet gewoon op nummer één staan omdat dit mijn favoriet van het moment is!

Baconpopcorn

Glutenvrije dadelballetjes

Hier ben ik ook fan van! Met name omdat je gewoon een lading dadelballetjes tegelijk kan maken en deze prima in de koelkast kan bewaren. Dan heb je tussendoortjes voor de hele week.

Gezonde dadelballetjes

Glutenvrije pindakaasfudge

Ik heb van die weken dat ik dol ben op pindakaas en dan kan ik geen genoeg krijgen van deze fudge! Met welke pindakaas je het maakt is natuurlijk volledig aan jou. Wie weet hou je van iets meer crunch of wil je hem juist met een extra smaakje eraan. Wat jij wilt.

Pindakaasfudge

Hartig tussendoortje: geroosterde kikkererwten

Ben je in the mood voor iets hartigs maar heb je geen zin in noten (of misschien mag je ze niet)? Dan bieden geroosterde kikkererwten de uitkomt. Hartstikke lekker en niet heel moeilijk te bereiden. Je moet ze gewoon alleen even in de oven doen.

Geroosterde kikkererwten (glutenvrij)

Chocoladekersen

Nu er verse kersen te krijgen zijn is dit zo’n top tussendoortje. Gewoon even dippen in pure chocolade (Of witte chocola, melkchocola of gewoon een mix van alle drie), uit laten harden op een bakpapiertje. Je mag ze ook gelijk opeten, je kan ze ook in de koelkast zetten. Makkelijk dit he?!

Lactosevrije chocoladekersen

Ik hoop dat er iets lekkers bij zit voor je! Ben benieuwd welke je gaat maken.

Wil je nog andere tussendoortjes dan kan je ze allemaal nog bekijken of je bezoekt een van de volgende blogs die ook mee doen aan #wijbloggenglutenvrij!

Glutenvrijemama.nl
sophieglutenvrij.nl
storiesofacoeliac.nl
maakhetglutenvrij.nl
smaakvolglutenvrij.nl
ikbenglutenvrij.nl
doemijglutenvrij.nl

Wil je meer blogs lezen van #wijbloggenglutenvrij dan kan je gewoon op Twitter, Instagram en Facebook zoeken naar de hashtags en voilà!

Zie ik je snel weer?

Liefs,

Carlijn

Related posts

Glutenvrije fetahapjes

Carlijn

Superfoodreep met dadels en gojibessen

Carlijn

Haverrepen met banaan en chocolade

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer