Gezonde dadelballetjes. Ze noemen ze ook wel bliss balls of geven de naam vegan balls mee. Welke naam je er ook aan geeft, ik vind ze ideaal. Een handig tussendoortje dat lekker is, vrij van geraffineerde suikers is, geen gluten, lactose, melk of soja bevat en dat niet moeilijk te maken is.
Klinkt goed toch? Je hebt ze ook in vele varianten en kan hele fijne combinaties maken maar laten we beginnen met één soort. Doe je mee?
Ik heb vandaag de balletjes bedekt met kokosvezel. Wil je nou iets anders dan kokosvezel (ik weet dat we het bij één soort zouden laten maar ik geef je enkel en alleen een suggestie)? Rol ze dan in de cacao! Dat is namelijk ook heel lekker.

Prep Tijd | 15 minuten |
Passieve Tijd | 6 uur |
Porties |
balletjes
|
- 150 g cashewnoten ongezouten
- 300 g Verse dadels zonder pitten
- 2,5 el honing
- 2,5 el kokosolie
- 2 el Cacao
- kokosvezel
Ingrediënten
|
![]() |