Recepten

Lactosevrije chocoladekersen

chocoladekersen

De afgelopen drie jaar heb ik in december een diner georganiseerd voor een groep vriendinnen. Elk jaar ben ik weken van tevoren bezig om het menu zorgvuldig in elkaar te zetten en sta ik vervolgens twee dagen in de keuken. Nu had ik afgelopen jaar bedacht dat ik chocoladekersen als onderdeel van het dessert wilde serveren. Vol goede moed ging ik (weken van tevoren) op pad naar mijn standaard fruitman op de markt en vroeg of hij binnenkort kersen had. Wat ik niet helemaal ingecalculeerd had was dat de kersen die wij in de winter in Nederland eten dus uit Californië komen en het dat jaar geen goede oogst was. Waar het op neer kwam was dat ik mijn chocoladekersen van het menu moest schrappen wegens gebrek aan kersen!

Toen ik dus kersen in de winkel zag liggen werd ik enthousiast en besloot ze gelijk in chocolade te dippen! Wie houdt er nou niet van fruit met chocolade? Iedereen toch gewoon? Ik zal het ‘recept’ met jullie delen maar je zult begrijpen dat het easy peasy is!

Daar gaan we!

Ingrediënten:

  • Doos kersen (het liefste met steeltje)
  • 200 gr. pure chocolade (lactosevrij)

Bereiding:

Was de kersen en leg een bakpapiertje op het aanrecht (of gewoon op een koude bakplaat, kan jou het schelen).

Smelt de chocolade au bain marie. Zodra je vloeibare chocolade heb dip je de kersen er één voor één in en leg je ze op het bakpapiertje.

Is de chocolade hard (of gewoon afgekoeld want kersen met zachte chocolade zijn ook hartstikke lekker) dan kan je ze gaan opeten! Probeer ze niet allemaal in 1 keer op te eten! 😉

Related posts

Wortel-, venkelsalade met knapperig lamsgehakt

Laura

Haverrepen met banaan en chocolade

Carlijn

Aardappelcupcakes

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer