Recepten

Pindakaasfudge

Vroeger at ik eigenlijk nooit pindakaas. Ik vond het namelijk niet lekker. Ook de combinaties van pindakaas met hagelslag of pindakaas met banaan snapte ik niet. Ik vond het maar een rare combinatie. Dat ik de combinatie leverworst met aardbeienjam wel logisch vond is een ander verhaal. Haha. Maar terug naar de pindakaas. Het kost me wat jaren maar nu ben ik dus DOL op pindakaas en helemaal als het in combinatie is met chocolade!

Pindakaasfudge_1

Na de abrikozenfudge van vorige week zat ik in de fudge modus en kwam deze pindakaasfudge eruit. Man man. Lekker dat ‘ie is. Je moet hem wel echt in de koelkast (of zelfs vriezer) bewaren want hij is behoorlijk zacht!

Pindakaasfudge_2

Pindakaasfudge

  • 200 g pindakaas (zonder stukjes)
  • 2 el honing
  • 3 el kokosolie
  • snufje zout
  • 30 g pure chocolade
  1. Doe de pindakaas, honing, kokosolie en het zout in een kom en meng tot het een geheel is.
  2. Giet het mengsel in een vorm die je in de vriezer kan zetten.
  3. Laat minstens 30 minuten afkoelen in de vriezer.
  4. Haal de fudge uit de vriezer, smelt de chocolade au bain marie en versier de pindakaasfudge ermee.
  5. Snij de fudge in 10 tot 15 stukken en bewaar in de koelkast.

Related posts

Zoete aardappel patat met rozemarijn

Carlijn

Glutenvrije bitterballen met kalkoen en cranberry’s

Carlijn

Hoemoes en tapenade: gluten en lactosevrij lunchen

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer