Restaurants Review

Gluten- en lactosevrij uit eten in Amsterdam: The taste of Vietnam

The taste of Vietnam

Tijdens een backpacktrip door Vietnam maakte ik dagelijks sprongetjes in de lucht als ik weer iets tegenkwam dat ik zomaar en zonder aanpassingen kon eten! Waar voor ons tarwe het algemene vulmiddel is, is dat in grote delen van Azië rijst en zuivel wordt vaak vervangen door kokosmelk (behalve in de goddelijke maar funeste koffietjes met gecondenseerde melk!).
Daarnaast eten Vietnamezen vrij puur, gezond en licht en wordt er in tegenstelling tot in andere Aziatische landen minder gebruik gemaakt van suiker en frituren. Glutenvrij, lactosevrij, vetarm én gezond eten is dus prima te doen in dit fantastische land.
Geen toeval dus dat er veel Vietnamese restaurants en ‘street food’-tentjes uit de grond schieten. Afgelopen week werd bij mij om de hoek The Taste of Vietnam geopend en ik besloot de eerste vrijdagavond gelijk de gluten- en lactosevrije opties te checken.

[review]

Allergiemenu

Het menu laat niet duidelijk zien wat waarin zit. En omdat hier in het westen soms toch tarwe gebruikt wordt in het deeg of de noodles, kun je er niet klakkeloos vanuit gaan dat het 100% van rijst gemaakt is. Gelukkig blijken ze dat bij navraag wel te zijn, dus ik kan zonder problemen mijn favorieten bestellen: ‘Gỏi cuốn (verse, koude loempia’s), ‘Phở’ (noodle soup) en niet te vergeten Banh Xeo, een crispy pannenkoek van rijstmeel. Bij deze gerechten kun je zelf aangeven wat je erbij wilt aan groente, vlees, kip, vis en/of ei.
Qua snacks en hoofdgerechten kun je dus los gaan. Ik had geen plek meer voor een dessert, maar ik zag een toetje met kokos, tapiocaparels en zoete aardappel waar ik volgende keer zeker ruimte voor ga laten!

Kennis en medewerking personeel

De supervriendelijke jongen die ons bediende moest het even navragen, maar de eigenaresse van de zaak weet precies wat waarin zat en gaf gelijk aan dat er veel aanpassingen mogelijk zijn. Fijn als je niet hoeft uit te leggen wat gluten zijn (“nee, geen groenten”) en dat er direct wordt geadviseerd wat je probleemloos kunt eten. Het zou natuurlijk nóg makkelijker zijn als het wordt aangegeven op de kaart.

Smaak/kwaliteit

De verse loempia’s met de bijbehorende kenmerkende sausjes (in 3 varianten!) waren heerlijk. Goede vorm, stevigheid en grip, wat bij het dippen van levensbelang is. De smaak was herkenbaar en de ingrediënten erg vers, alhoewel in mijn beleving vaak meer verse munt en basilicum werd gebruikt voor een iets meer uitgesproken smaak. De noodle soup en de pannenkoekjes waren goed bereid; grote porties, mooi gepresenteerd en met veel verse ingrediënten. Mijn vader en ik houden van spicy, dus wij hebben er veel pepers bij gevraagd; iets dat tijdens mijn reis volgens mij altijd in grote potten op tafel stond om overal overheen te gieten.

Nasleep

Aangezien ik nog niet uitgedokterd ben waarom ik altijd last van mijn darmen heb, ook als ik geen gluten of lactose heb gegeten, is dit een lastige voor mij om te beoordelen. Het is eigenlijk altijd raak als ik uit eten ga. Meerdere gangen, drankjes en praten tussendoor en (te) grote hoeveelheden zijn vaak funest. Maar ik heb, afgezien van een volle buik vanwege de hoeveelheid, nauwelijks last gehad en de last díe ik had, was snel voorbij. Voor mij dus een prima plek voor een lekker en licht verteerbaar etentje!

Heb jij hier nou ook een keer gegeten? Vertel ons dan hoe jij het hebt ervaren!

The Taste of Vietnam | Herenstraat 28, Amsterdam | 020 3586715

Foto credits: The taste of Vietnam http://thetasteofvietnam.nl/

Related posts

Glutenvrij uit eten in Rotterdam: Gare du Nord

Wendy

Glutenvrij in Londen

Carlijn

Glutenvrij lunchen in Eindhoven: Usine

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer