Oh man, er zijn weinig dingen die altijd zo lekker blijven als een broodje met geprakte avocado. In Australië noemen ze dit ook wel smashed avo. Dat krijg je daar echt overal! Heerlijk.
Nu blijft een avocado altijd een tricky vrucht. Hij is voor je gevoel altijd niet rijp, 10 seconden lang wel rijp en daarna verrot. Maar goed, als je hem dan in die 10 seconden te pakken weet te krijgen dan is ‘ie zo lekker!
Nu weet je ook als glutenvrij persoon gewoon niet altijd goed wat je in hemelsnaam op je brood moet doen. Laten we eerlijk zijn, heel veel is er niet glutenvrij, het vult niet (dat komt vaak door het glutenvrije brood) en in het begin wil je nog wel eens ongezondere keuzes maken omdat je het gewoon eventjes niet meer weet.
Daarom vandaag dit recept zodat je gewoon lekker kan genieten, vol zit en ook nog gezonde vetten binnenkrijgt. Ideaal toch?
Avocado met ei en sriracha mayonaisse
- 2 sneden glutenvrij brood
- 1 avocado
- 2 verse eieren
- kraanwater
- scheut witte wijnazijn
- mayonnaise
- Sriracha saus
- limoensap
- zout en peper
- Zet een pan met water op en gooi daar een flinke scheut azijn bij. Zet je fornuis op de hoogste stand en laat het water koken. Zodra het water kookt draai je het fornuis op de laagste stand, maak je met een lepel een draaikolk en breek je een vers (en koud!) eitje in de draaikolk. Pocheer het eitje 3 minuten voor een zacht eitje, 5 minuten voor een harder eitje.
- Halveer een avocado, haal de pit eruit en de schil eraf. Snij de avocado in dunne plakjes of pureer deze met een vork.
- Schep een eetlepel mayonnaise in een kommetje en doe daar een klein beetje sriracha bij. Roer en proef of er nog meer bij moet. De mayonnaise mag pittig zijn!
- Pak een plak brood en beleg met avocado.
- Pak de gepocheerde voorzichtig uit de pan – met een schuimspaan – en laat even uitlekker. Leg hem op de avocado.
- Garneer met srirachamayonaise en maak af met peper en zout.