Recepten

Gepocheerde kip met limoenmayonaise

Poached chicken with lime

Oh deze salade is ook zo lekker! Ik merk dat ik vrolijk word van alle gerechten die ik hier op zet, dat is een goed teken toch? Sinds ik gepocheerde kip heb ontdekt doe ik er eigenlijk best wel veel mee. Het is zo simpel, vergt niet heel veel aandacht en is wel ontzettend lekker. Het originele recept komt uit de Allerhande alleen heb ik er mijn eigen lekkerdere (al zeg ik het zelf) draai aan gegeven!

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 2 kipfilets (±400 gr.)
  • 1 groente bouillonblokje (Bijv. Cenovis)
  • 1 limoen
  • 4 el. mayonaise (Bijv. Vetara)
  • tabasco
  • 15 gr. basilicum (1 bakje)
  • Verse koriander
  • 40 gr. rucola

Breng een pan water met bouillon blokje aan de kook. Zodra het kookt doe je de kip erbij, zet je het vuur uit en laat je de kip met deksel op de pan ca. 25 minuten gaar worden. Laat vervolgens de kip afkoelen.

Rasp de schil van de limoen en pers de helft van de vrucht uit. Meng de rasp door de mayonaise en breng op smaak met peper, zout en tabasco.

Snijd de kip in dunne plakjes. Scheur de basilicum (dan blijft de basilicum vers en het lekkerst) en meng deze met de rucola. Strooi een aantal blaadjes koriander over de rucola en basilicum.

Verdeel over de borden en leg de kip erop, verdeel de limoenmayo en je kan gaan smullen!

Ik ben benieuwd naar jouw reactie!

Related posts

Chocoladefudge ijsjes

Carlijn

Lactosevrije en glutenvrije bitterballen

Carlijn

Glutenvrije fish and chips

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer