Recepten

Sushi met zongedroogde tomaat en basilicum

Sushi met zongedroogde tomaat

Sushi sushi sushi! Ik ben echt ontzettend verslaafd aan sushi. Al maak ik het zelf, haal ik het of ga ik uit eten… er zal minstens 1 keer per week sushi gegeten moeten worden. Net als met andere gerechten vind ik het leuk om enigszins aparte combinaties uit te proberen. Vandaar deze sushi met zongedroogde tomaat, basilicum en lactosevrije roomkaas. Het water loopt me nu alweer in de mond!

Ingrediënten:

  • Sushi rijst
  • Zongedroogde tomaten (ik raad de ‘droge’ aan)
  • Verse basilicum
  • Lactosevrije roomkaas (Arla of Minus L)
  • Gedroogde zeewier

Bereidt de sushirijst zoals je normaal ook doet. Ik doe het altijd in de rijstkoker en voeg geen suiker en/of azijn toe. Knip of vouw en scheur de zeewier bladen in tweeën.

Spreid de rijst uit op een gedeelte van het zeewierblad en smeer daar als eerst een laagje roomkaas op. Leg er vervolgens verse basilicum blaadjes op. Snijd de zongedroogde tomaten in reepjes en leg deze op de basilicum! Nu is het oprollen geblazen en smullen maar.

VARIATIETIP: Je kan de basilicum ook vervangen door verse munt!

Als je beide variaties heb geprobeerd ben ik reuze nieuwsgierig welke combinatie jouw voorkeur heeft.

Eet smakelijk!

Related posts

Rauwe zalm met wasabi sesamzaadjes op een bedje van komkommer

Carlijn

Gluten- en lactosevrije ontbijtkoek

Joëlle

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart met frambozen

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer