Een paar jaar geleden had mijn mams met Kerst een heerlijke salade met kip gemaakt waar ik echt blij van werd. Nu was het eindelijk tijd om de salade eens na te maken en nog steeds ben ik er fan van. Ik heb ervoor gekozen om zelf mijn kip te braden in plaats van een gebraden kip te kopen.
Het blijft toch leuker als je een recept helemaal vanaf het begin maakt toch? Wil je nou niet zo lang bezig zijn met één recept? Maak dan als eerst de kip en de dag erna gewoon de salade!
Kipsalade met kerrie en mandarijn
- 1 hele kip (inclusief vel)
- 1 blikje mandarijnen op sap
- 1 handvol blanke rozijnen
- 4 bolletjes gember (op siroop)
- 3 el Mayonaise
- Peper
- 1 tl kerriepoeder
- peterselie ter garnering
De kip
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Braad de kip rondom aan in een pan. Dit doe je ongeveer 15 minuten.
- Leg de kip in een oven schaal en zet hem 90 minuten in de oven. Bedruip hem af en toe met olie of boter.
- Laat de kip volledig afkoelen en haal al het kippenvlees eraf en snij in kleine stukjes. Snij ook het vel in kleine stukjes.
De salade
- Giet de mandarijntjes af en vang het sap op.
- Doe de mayonaise, kerriepoeder, 3 el mandarijnensap en verse peper in een apart schaaltje. Meng tot het een geheel is.
- Snij de gemberbolletjes fijn (of doe ze eventjes in de keukenmachine).
- Meng alles vlak voor het opdienen door elkaar.
- Garneer eventueel met peterselie. Eet smakelijk!