Recepten

Glutenvrije en vegan monchoutaart

Er zijn weinig taarten zo lekker als een monchoutaart met kersen. En ook een vegan monchoutaart met kersen is verrukkelijk! Het blijft altijd een van mijn lievelingstaarten. Ja, oké, appeltaarten en chocoladetaarten zijn ook echt wel lekker. En een red velvet is toch wel ook echt mijn andere lievelingstaart. Dat recept komt binnenkort!

Een hele tijd geleden maakte ik al een recept voor een lactosevrije monchoutaart maar nu wilde ik hem ook echt even zonder melk. Een vegan monchoutaart dus. Want sommige cream cheese vervangers zijn echt zeer prima en goed te gebruiken in gerechten!

Nu mis je – als je glutenvrij bent – vast ook de enige echte Lu bastogne koeken. Daar zitten nou eenmaal gluten in. Maar nu heb je tegenwoordig ook gewoon glutenvrije speculaasjes die je gewoon bij de supermarkt met het blauwe logo kan kopen ;). En zo duur zijn ze nou ook weer niet.

Dus om toch nog een beetje in de feestdagen modus te komen hebben we – de 9-jarige mini – en ik een vegan monchou taart gemaakt mét een bodem van speculaasjes! Dit was echt een goddelijke taart. Dus ook super makkelijk voor kids van 9 om te maken want Fien heeft hem zelf gebouwd!

Glutenvrije en vegan ‘monchou’ taart

 • 100 g plantaardige margarine
 • 2 pakken speculaasjes van Schär
 • 400 g Violife creamy
 • 240 g poedersuiker
 • 1 blik vlaaifruit
 1. Bekleed de bakvorm met bakpapier.

 2. Smelt de plantaardige margarine.

 3. Doe de speculaasjes in de keukenmachine en zet aan. Giet direct de gesmolten margarine erbij. Dit kan gewoon terwijl de keukenmachine aanstaat. Het mengt beter als dit tegelijkertijd gebeurt.

 4. Schep het kruimelmengsel in de bakvorm en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast om hard te laten worden.

 5. Doe de Violife en de poedersuiker in de Kitchenaid. Voordat je hem aanzet, dek je de KitchenAid even af met een theedoek. Waarom? Omdat anders je hele keuken helemaal onder de poedersuiker stuif zit! Zo los je het simpel op.

  Laat mengen tot een romig en zacht geheel.

 6. Schep het vegan monchou mengsel op de bodem en verdeel weer evenredig. Zet de taart weer terug in de koelkast en wacht nu zeker een half uur

Related posts

Scheermessen van de grill met bacon

Carlijn

Dubbele bacon & lamsburger

Carlijn

Glutenvrije pasta bolognesesaus

Laura

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer