Recepten

Hapjes voor de feestdagen: meloen, feta en proscuitto

Tijdens de feestdagen is het eigenlijk altijd tijd voor lekkere hapjes. Kleine hapjes dan het liefst ook allemaal verschillende. Gewoon lekker de hele tafel vol! Dat is toch een feest.

Vooral tijdens Oud & Nieuw vind ik het een hapjesfestijn. Ik heb nog nooit superdeluxe gegeten die dag. Misschien ook omdat we altijd een leuk feestje hadden, en ik druk was met opmaken en weet ik het wat.

We weten ondertussen gewoon dat we altijd veel eten rond de feestdagen. Je begint met Kerst waar je je vaak lekker vol eet met heerlijkste hapjes, meerdere gangen en kerstchocolaatjes. Gevolgd door paar dagen met restjes en dan ga je door naar oliebollen, appelbeignets en weet ik het wat nog meer.

Maar goed, om nou lang in de keuken te staan, daar hebben weinig mensen zin in. Vandaar deze snelle hapjes. Het enige wat je hoeft te doen is snijden, vouwen, stapelen en prikken. Ideaal toch? En ook nog corona proof want je pakt gewoon je eigen hapje en andere mensen zitten niet aan jouw eten. Ook wel fijn in deze tijd.

Meloen, feta hapjes met proscuitto

Trefwoord: feestdagen
Porties: 16 hapjes
Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1/4 galia meloen elke andere meloen is ook lekker!
  • feta
  • proscuitto
  • verse basilicum
  • balsamico siroop

Instructies

  • Snij een kwart van de meloen af en bewaar de rest in de koelkast. (Dit kan je voor een ander recept gebruiken als je wilt.
  • Snij de meloen in vierkantjes van 1-1,5 cm.
  • Maak de feta open en snij ook het blok in vierkantjes/rechthoekjes van dezelfde grootte.
  • Pak de proscuitto plakken erbij. Halveer een plak en vouw het op tot je een vierkantje hebt wat bijna net zo groot is als de feta en meloenblokjes.
  • Leg de meloenblokjes op een bord. Leg daar bovenop de fetablokjes.
  • Bovenop de feta leg je nu (voorzichtig!) de proscuitto.
  • Voordat je er nu een prikkertje doorheen steekt leg je er nog een klein blaadje (of je scheurt in grote in 2en) verse basilicum bovenop.
  • Serveer met een klein schaaltje balsamico siroop om in te dippen!

Related posts

Glutenvrije appelkaneelcake

Carlijn

Melkvrije chocolademousse met rode wijn

Carlijn

Glutenvrije falafel

Laura

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer