Recepten

Ideaal voor de Kerstbrunch: Chocolade broodpudding

Glutenvrije broodpudding

Broodpudding is van oorsprong een Belgische en Nederlandse lekkernij gemaakt met broodresten, eieren suiker en rozijnen dat stamt uit de Middeleeuwen. Maar brood bevat gluten en pudding bevat melk dus de ‘echte’ broodpudding moet verbouwd worden willen wij het ook mogen!

Nu heb ik regelmatig van die dagen waarop ik behoefte heb aan eten. En dan het liefst zoveel mogelijk! Chocolade, brood, chips, yoghurt, pudding, snoep, worst, nootjes. You name it, ik wil het. Ik kwam een recept tegen voor broodpudding met gluten en melk erin en ik kreeg ineens inspiratie!

Waarom pak ik niet een Meisterbäckers Classic brood van Schär en maak ik een chocolade broodpudding die toevallig ook nog melkvrij is? Ik vind het altijd leuk om normale producten zoals brood van Schär (wat ook melkvrij is en daarvoor ideaal in gebruik!) om te bouwen naar iets spectaculairs: zoals deze glutenvrije chocolade broodpudding.

Zo gezegd zo gedaan en een heerlijke (én machtige) pudding is geboren!

Deze post is gesponsord door Schär.

Recept Afdrukken
Ideaal voor de Kerstbrunch: Chocolade broodpudding
Glutenvrije broodpudding
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
cake
Prep Tijd 15 minuten
Kook Tijd 35 minuten
Passieve Tijd 40 minuten
Porties
cake
Glutenvrije broodpudding
Instructies
  1. Vet een cakevorm in (dit kan met kokosolie, plantenmargarine of olie). Snij de boterhammen door midden en zet ze in de bakvorm. Ik heb het om-en-om gedaan. Eerst een stukje bovenkant, daarna onderkant en ga zo maar door.
  2. Verwarm de 400ml kokosmelk met 1 el cacao, vanille extract en espressopoeder tot het heet is. Let op dat het niet gaat koken, daar houdt kokosmelk niet van.
  3. Haal van het vuur en giet over de 150gr chocolade. Pak een garde en blijf roeren tot de chocolade helemaal opgenomen is.
  4. Klop in een andere kom de eieren met de suiker en het zout. Voeg vervolgens geleidelijk de chocoladecrème toe.
  5. Giet dit chocolademengsel over de boterhammen. Dek af met huishoudfolie en laat 40 minuten rusten op kamertemperatuur. Je kan hem eventueel nu in de koelkast zetten en morgen bakken.
  6. Verwarm de oven nu voor op 160 graden.
  7. Strooi de chocolate chips over de broodpudding en bak af voor 35 minuten tot het midden van het brood niet meer zacht is.
  8. Laat 15 minuten afkoelen op een rooster en serveer eventueel met een melkvrije slagroom of gewoon wat poedersuiker!
Deel dit Recept

Related posts

Melkvrije chocolademousse met rode wijn

Carlijn

Chocolade crispies met gepofte quinoa

Carlijn

Zachte regenboogwortels met rozemarijn

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer