Er zijn wel eens van die dagen waarop je eigenlijk vrij weinig zin hebt om eten te maken en wil je het liefst een zak patat. Toch weet jij je gevoel om te snacks te bedwingen en kies je voor een makkelijke salade. Laat ik daar nou even een lekker recept voor hebben. Simpel en snel maar het vult wel (dat rijmt, haha).
Dit receptje bedacht ik al bijna twee jaar geleden en toen was het al lekker. Toen mocht ik ook geen lactose maar met een lactase-tabletje in m’n mik geniet ik zo af en toe van geitenkaas! Dat heeft zo’n fijne uitgesproken smaak. Ik ben fan en eet het één keer per half jaar. Kan best.
Anyways, naast de geitenkaas (en rucola) zit er nog een ingredient in de rucola-salade namelijk geroosterde paprika. Je kan het zelf maken, dat duurt alleen wat langer. Ik kocht daarom stiekem de geroosterde paprika’s uit een pot die op olie staan. Scheelt weer in de dressing!
Nogmaals, deze salade flans je zo in elkaar en lekker is ‘ie absoluut!
Rucola met geitenkaas en geroosterde paprika
- 75 g rucola
- 1 pot geroosterde paprika
- 1 pakje geitenkaas met honing
- Leg de rucola op een bord of in een schaal.
- Snij de geroosterde paprika in smalle repen en leg op de rucola.
- Verkruimel de geitenkaas en bedek daar de salade mee. Pak een vork en tast toe! Eet smakelijk.