Restaurants Review

Glutenvrij lunchen in Eindhoven: Usine

Glutenvrij uit eten in eindhoven

Buiten de deur lunchen doe ik erg graag alleen weet ik ondertussen dat ik de sjaak ben als er geen salades op het menu staan. Glutenvrij brood hebben ze namelijk niet overal en als ze het wel hebben dan is de kwaliteit en smaak vaak nog erg ver te zoeken. Mocht ik een keer succesvol (lees: lekker eten en niet ziek geworden) geluncht hebben bij een restaurantje blijft deze vaak wel in mijn geheugen staan. Zo kwam Usine in Eindhoven ook op de radar! Nou ben ik niet zo bekend in Eindhoven maar dit is wel een leuke tent hoor waar ze lekkere gerechten hebben.

[review]

Allergiemenu

Op het menu staat er helaas niet aangegeven welke gerechten er glutenvrij, lactosevrij, notenvrij en sojavrij zijn. Je kan in principe het beste een ‘logische’ keuze maken (kies dus niet voor kroketten of pasta’s als je glutenvrij moet leven). Ze hebben glutenvrij brood in huis dus je kan voor een sandwich kiezen. Waar we blij van worden? Het geruime aanbod aan gerechten die zonder problemen aan te passen zijn.

Kennis en medewerking personeel

Zodra je vraagt of ze glutenvrij brood hebben gaat de serveerster gelijk op ‘allergie’ stand. Er werd me gevraagd waar ik precies niet tegen kon zodat ze het op kon schrijven en door kon geven aan de keuken. Ze kwam later terug met de melding wat ik dan wel en niet mocht hebben. Hier krijgen ze van mij dikke credits voor. Je krijg het glutenvrije brood geserveerd op een apart bord en ze geven je gelijk olie en balsamico azijn erbij omdat zij ook weten dat het dan wat lekkerder is.

Smaak/kwaliteit

Ik koos voor een salade met gemarineerde rauwe tonijn met wasabimayonaise en dat smaakte me erg goed. Er werd brood (uiteraard glutenvrij) bij geserveerd en ik heb heerlijk zitten smullen. Het zijn niet de meest hoogstaande gerechten maar je kan er wel lekker eten. Het brood laat de ene keer (ja, ik ben hier vaker geweest) aan zich te wensen over en de andere keer is het heerlijk en valt het niet uit elkaar (de glutenvrije mensen onder ons weten wat ik bedoel).

Nasleep

Als ik ergens ga lunchen of uit eten ga dan zorg ik dat de tweede opvolgende dagen eigenlijk nergens naar toe hoef voor het geval dat ik mijn dagen in mijn lieftallige badkamer spendeer. Dus misschien wel de belangrijkste vraag van vandaag: heb ik van dit eten een allergische reactie gekregen? Nee! Helemaal nergens last van zelfs.

Heb jij hier nou ook een keer gegeten? Vertel ons dan hoe jij het hebt ervaren!

Glutenvrij uit eten in eindhoven

Usine | Lichttoren 6, 5611 BJ Eindhoven | 040 217 1890

Related posts

Glutenvrije maaltijdsalade review: Chimichurri (AH)

Carlijn

Glutenvrij uit eten in Rotterdam: Soi3

Wendy

Aardappelcupcakes

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer