Restaurants Review

Glutenvrij lunchen in Den Haag: BitterSweetz

Dat er in Den Haag ook genoeg vraag is naar een glutenvrije lunchplek wordt duidelijk als je met Suzanne van BitterSweetz praat. Met deze leuke tent is Den Haag weer een stuk allergie vriendelijker.

In deze fijne lunchroom die voelt als een huiskamer kan je glutenvrij, lactosevrij en biologisch ontbijten, lunchen en high tea’en. Een lekker bakje koffie (of een fijne chai tea met sojamelk) met een stuk taart is ook zeker aan te raden.

Wij gingen er lunchen (met een toetje want die taarten zijn hemels) en dit vonden we ervan!

BitterSweetz 4

Kennis en medewerking personeel

Suzanne is de eigenaresse van BitterSweetz en vertelt er vol passie over. Zelf reageert ze ook niet goed op gluten, lactose en suiker. Dit vinden wij als gasten toch echt wel fijn. Ik weet dan namelijk zeker dat ik niet ziek word en haar volledig kan vertrouwen. Dat willen we hebben in een restaurant, iemand die kennis heeft over jouw allergieën. Dat er zelfs even gevraagd werd waar ik allemaal niet tegen kon (zodat ik echt niks binnenkreeg waar ik stuk op kon gaan) is natuurlijk helemaal top.

BitterSweetz 2

Menu

Dat je als glutenvrij persoon alles op de menukaart (behalve tarwebrood) kunt bestellen omdat je in een glutenvrije lunchroom zit is zo fijn. Met pannenkoeken als ontbijt, zelfgemaakt glutenvrij brood bij de lunch of een salade zit je hier goed. Heb je een van deze dingen gegeten dan is het daarna tijd voor taarten. Van veganistisch Znikkerz (de vegan variant van snickers) tot appeltaart, met negen verschillende taarten/cakes is de keuze eigenlijk best lastig.

BitterSweetz 1

Smaak/kwaliteit

De taarten, die waren goed. Daar kom ik zo op. Eerst beginnen we even met de lunch. We zaten te genieten van glutenvrije boterhammen met tonijnsalade en met rosbief. Lekker dat zeker en fijn dat alle ingrediënten vers waren. Van ons had er wat saus bij gemogen maar overall was de lunch smakelijk. En dan de toetjes. Omdat we niet konden kiezen gingen we voor drie (!) toetjes. De appeltaart (op aanraden van Suzanne), de Znikkerz (omdat ik bij het idee van snickers al begon te kwijlen) en de chocoladetaart (want ja, wie wil dat nou niet). Wat werden we blij van deze stukken taart/cake/koek. De chocoladetaart en de appeltaart waren beide echt zo lekker maar die Znikkerz stak er voor ons echt met kop en schouders bovenuit. Man man man… die is goddelijk! Ik zeg op de markt brengen en de winkels in want dat is top.

BitterSweetz 5

Algemeen oordeel

Ik ben fan! Vooral van de taarten, van de uitstraling (leuke vintage meubels) en van de passie van Suzanne. Ben je in Den Haag en heb je zin in een tussendoortje, lunch of bakkie koffie? Loop dan even de Oude Molstraat in.

Heb jij hier ook gegeten? Laat dan even weten wat jij ervan vond!

BitterSweetz | Oude Molstraat 28a | 2513 BB Den Haag | 070 4158882 | info@bittersweetz.nl | Open: di t/m zo 10:00 – 17:00 uur.

Related posts

Glutenvrij uit eten in Amsterdam: Wagamama

Wendy

Glutenvrij in Londen

Carlijn

Glutenvrij uit eten: McDonalds

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer