Recepten

12 melkvrije toetjes!

Ik zit te wachten op de dag dat de melkvrije Ben & Jerry’s ook in Nederland verkrijgbaar zijn. Maar tot die tijd moet je met jouw koemelkallergie of lactose-intolerantie het vaak doen met soja-yoghurt, kokosyoghurt of sorbetijs. Tijd om daar verandering in te brengen! Ik heb wat fijne recepten bij verzameld en heb voor jou 10 hele lekkere lactosevrije en melkvrije toetjes gevonden. Vele zijn ook glutenvrij trouwens (dat is toch ook wel eens fijn).

1. Melkvrije chocoladetruffels

melkvrije toetjes

Een van de lekkerste desserts op deze vind ik toch wel deze melkvrije chocoladetruffels. Dit is smullen hoor.

2. Paleo Schuimtaartjes

Melkvrije desserts
Fotocredit: Foodquotes

Op de blog Foodquotes worden er vaak recepten gepost die allergievriendelijk zijn. Zo ook deze paleo schuimtaartjes met kokosroom.

3. Gemarineerde perziken in wittewijnsiroop

Melkvrij dessert
Fotocredit: Op de proef erbij

Op de proef erbij is de blog die dit fijne melkvrije dessert heeft gemaakt. Fruit & witte wijn.. klinkt als een fijne combinatie!

4. Rauwe chunky monkey

Melkvrije toetjes
Fotocredit: Koekies! enzo

Ik had het in het begin al over Ben & Jerry’s. Dat lijkt mij namelijk echt lekker! Gelukkig maakte Koekies Enzo een rauwe melkvrije variant! Nu kan jij ook genieten van bananenijs met chocolade en walnoten.

5. Vegan panna cotta

Lactosevrije panna cotta

Deze fijne mini panna cotta is heerlijk als toetje! Gemaakt met amandelmelk is dit dessert volledig melkvrij.

6. Kiwi met kokosroom en limoen

Melkvrij nagerecht
Fotocredit: Myfoodblog

Judith van Myfoodblog die weet ook wel raad met melkvrije nagerechten! Een makkelijk dessert maar het ziet er heerlijk uit toch?

7. Rauwe chocolade aardbeientaartjes

Vegan chocoladetaart
Fotocredit: Kickstartyourhealth

Dit recept heeft zelfs awards gewonnen! Bij Kickstart your Health maken ze lekkere taartjes hoor. Probeer zelfs ook eens dit rauwe chocoladetaartje met aardbeien.

8. Chocoladefudge ijsjes

Chocoladefudge ijsjes

Met de lente in aantocht (het is tenslotte al maart) mag je best wel weer recepten verzamelen voor fijne ijsjes. Deze chocoladefudge ijsjes zijn volledig melkvrij en heerlijk.

9. Vegan meringue dessert

vegan meringue
Fotocredit: Ongewoon Lekker

Ongewoon lekker is het, meringues van het sap van kikkererwten (Pardon?) Ja, echt! Van het kikkererwtensap kan je dus ‘gewoon’ meringues maken. Bij ongewoonlekker.nl hebben ze er een smakelijk melkvrij toetje van gemaakt.

10. Mocca Mouse

melkvrije Mocca mousse
Fotocredit: PuurSuzanne

Deze melkvrije mocca mousse gemaakt door Annemiek voor Puur Suzanne.nl is compleet lactose- en koemelkvrij en gemaakt met soja!

11. Snelle chocolade fudge

Rauwe chocolade fudge

Het maken van nagerechten hoef niet lang te duren. Je pakt een paar ingrediënten, doet deze in een kommetje, roeren maar en je kan al smullen! Geniet van deze snelle chocolade fudge.

12. Melkvrije mango kokoscrumble

Melk- en glutenvrije kokoscrumble
Fotocredit: Taste our Joy

Deze melkvrije mango kokoscrumble van Taste our Joy is niet alleen vrij van zuivel maar ook van gluten! (Dat vinden we stiekem toch ook wel erg fijn).

Geniet van jouw melkvrije desserts! Als je er eentje hebt geprobeerd laat je dan even een reactie achter?!

Related posts

Gluten- en lactosevrije monchoutaart!

Carlijn

Glutenvrije Schwarzwalder Kirsch

Carlijn

Blauwe bessencake met limoencrème (melkvrij!)

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer