Restaurants Review

Glutenvrij en biologisch eten in Utrecht: Gys Utrecht

Gys Utrecht

Gys zit in een pandje in het centrum van Utrecht dat al heel lang leegstond. Ooit zat er een matrassenzaak in, maar nu na een paar jaar zonder bewoner heeft Gys zijn intrek genomen op de Utrechtse voorstraat. Van buiten ziet het er hippig uit, van binnen is het gewoon heel erg fijn, warm en (niet onbelangrijk) lekker eten.

Allergiemenu

De kaart is makkelijk en overzichtelijk. Ze hebben zowel lunch als diner en eigenlijk alles wat daartussenin zit. Broodjes, burgers, salades, soepjes, een paar hoofdgerechten en een paar toetjes. Verassende combinaties, alles biologisch en op de kaart in het restaurant zelf (niet op de site) staat met makkelijke logo’s aangegeven of dingen vegan, vegetarisch en/of glutenvrij zijn. Op de vraag of ze ook glutenvrij brood hebben, is het antwoord ja, dus ook de burgers en broodjes worden ineens ook een optie.

Gys Utrecht

Smaak en glutenvrije keuzes

We kiezen voor een kom Thaise soep met noodles en kokosmelk die heerlijk pittig is. Een grote kom is meer dan genoeg als avondmaaltijd, een kleine kom is lekker als lunch. Daarna nog een lamsburger met uiencompote en pompoencreme. De burger zit tussen twee boterhammen glutenvrij brood dat lekker is. De burger zelf is fijn rose gebakken. Heerlijk! Ook om te proeven: runderstoofpot met gebakken zoete aardappel. Warm, winter, hartig door de rozemarijn, vol vlees aangevuld met knolgroenten en zoete aardappel erbij als lekker contrast. Het was smullen.

Gys Utrecht

Toetjes

Dan de toetjes. Er was wat verwarring bij de serveerster omdat de logo’s niet bij de gerechten stonden, maar boven de categorie zweefden. Maar even navragen: alle toetjes zijn zonder uitzondering glutenvrij en veganistisch en dus ook kippeneivrij, melkvrij, lactosevrij. Er is ineens een hoop keuze! We kiezen de cake van de week (cranberrie/appel met gember en specerijen) en lemon drizzle taart. Wauw. Die laatste is echt heel erg lekker. Zoet, lekker smeuïg, fris van de citroen. Dat is er een waarvoor ik in ieder geval terug ga komen.

Gys Utrecht

Eindoordeel

Al met al: heerlijk gegeten. De dag erna geen last gehad, dus het was ook echt gluten- en melkvrij. Prijs-kwaliteit verhouding is dik in orde. Het duurste op de kaart is het runderstoofpotje en dat is nog maar tien euro. Bijna alle gerechten zitten tussen de vijf en tien euro. Ook heel fijn: je kan alles meenemen, dat is geen enkel probleem. Mocht je dus een keer in Utrecht zijn: ga even bij Gys langs. Hij staat bij mijn in ieder geval op mijn lijst van plekken waar ik zeker nog eens heen ga.

Gys Utrecht

Gys | Voorstraat 77 | 3512 AL Utrecht | 030 25 917 88

Related posts

De 6 lekkerste glutenvrije foodtrucks!

Carlijn

Gluten- en lactosevrij uit eten in Amsterdam: The taste of Vietnam

Soraya

10 glutenvrije hotspots in Madrid

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer