Recepten

Gevulde eieren met filet Americain en bacon

Glutenvrije gevulde eieren

Vroeger vond ik gevulde eieren echt totaal niet interessant. Nou was ik absoluut geen fan van het eigeel namelijk. Ik at altijd alleen maar het eiwit. Dat zat blijkbaar in de familie want mijn tante had hetzelfde!

Nu is dat gelukkig anders want nu ben ik dol op ei. Zowel het eiwit als het eigeel vind ik erg lekker! Van gekookte eieren tot gepocheerd, scrambled, je kan me eigenlijk altijd wakker maken voor ei. Hetzelfde geld voor vlees. Man! Daar word ik toch ook gelukkig van hoor.

Dus als je het nou even combineert en eieren kookt en die vult met vlees (homemade filet americain bijvoorbeeld) met een stukje crispy bacon erin. Tja, dan maak je me gelukkig!

Ik vind dit dus een ideaal hapje voor de feestdagen. Ik moet je ook bekennen dat ik op andere momenten eigenlijk niet echt gevulde eieren eet. Haha. Ook de guacamole deviled eggs vind ik erg lekker en zijn een aanrader!

Stiekem zijn dit twee recepten in één, ik vertel je hoe je zelf filet americain maakt. Tevens ook een recept wat in mijn kookboek staat! Wist je dat je die kan kopen voor maar €12,50 ipv €17,50? Bestel hem hier en heb hem binnen 2 dagen in huis!

Gevulde eieren met filet Americain en bacon

Filet Americain

 • 200 g rundertartaar
 • 1 eidooier
 • 1 el mayonaise
 • 1 el ketchup
 • 1 tl mosterd
 • 1/4 tl worchestersaus ((zorg dat deze wel glutenvrij is!))
 • 1 tl zeezout
 • 1/2 sjalot
 • snufje witte peper
 • scheutje tabasco
 • scheutje citroensap

Gevulde eieren

 • 100 g bacon
 • 5 eieren
 • 200 g Filet Americain

Filet Americain

 1. Snipper de sjalot en splits het ei (je gebruikt alleen de dooier).
 2. Stop alle ingrediënten in je keukenmachine en zet hem aan tot het één geheel is.
 3. Voeg naar smaak meer zout en peper toe!

Gevulde eieren

 1. Leg de bacon op een bakplaat en gril de bacon tot het crispy is.
 2. Kook de eieren 7 minuten. Laat ze schrikken en pel ze.
 3. Doe de zelfgemaakte filet americain in een spuitzak.
 4. Snij de eieren door midden en haal het eigeel eruit. Dit je heb je niet meer nodig in dit recept. Snij de crispy bacon ook in stukjes.
 5. Leg de halve eieren op een bord, spuit er Filet Americain in, garneer met een stukje crispy bacon en een stukje bieslook.

Related posts

Haverrepen met banaan en chocolade

Carlijn

De lekkerste pindakaaskoeken ever!

Carlijn

Abrikozenfudge met amandel en chocolade

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer