Blog

Vraag het de diëtist!

vraag het de diëtist

Op Foodless starten we vanaf vandaag met een hele leuke nieuwe blogger: Marieke de Witt. Zij is diëtiste en gaat voor Foodless om de week haar ervaringen met jou delen. Laten we even beginnen met de voorstelblog van Marieke zodat jij weet met wie je te maken hebt. 

Wie ben ik?

Door het bijwonen van een lezing van Carlijn en mijn voorliefde voor koken en schrijven ben ik geïnspireerd geraakt mijn praktijkervaring op papier te zetten. De afgelopen tien jaar heb ik in mijn praktijk meer dan duizend mensen voorbij zien komen! Allen met een vraag rondom voeding en leefstijl. Op advies van huisarts of specialist, op eigen initiatief of op aanraden van een familielid. Iedereen met een eigen verhaal. Het zijn deze verhalen, met veel verschillen maar ook opvallend veel overeenkomsten, die mij inspireren voor mijn blogs. Vanaf nu kunnen jullie regelmatig een blog van mij voorbij zien komen op foodless.nl. Ik ben Marieke de Witt en zelfstandig diëtist op de Utrechtse Heuvelrug en vindbaar op www.voedingsadviesgroep.nl.

Wat wil jij?

En nu is misschien voor jou het moment om iets aan te passen in je voeding. Omdat je merkt dat je niet alles meer goed verdraagt. Of misschien ook wel omdat door alles wat er over geschreven en gesproken wordt de materie niet overzichtelijker wordt maar eerder verwarrend. Wat is nu goed en wat niet? Laat je door alles wat je hoort en leest niet van de wijs brengen. Er zijn meerdere wegen die naar Rome leiden en absoluut ook meerdere manieren om gezond te eten.

marieke-de-witt

En hoe?

Uiteindelijk bepaalt jouw lichaam zelf wat goed voor je is. Dat kan een gedwongen keus zijn omdat je bijvoorbeeld ziek wordt van gluten en de diagnose Coeliakie gekregen hebt. Maar het kan ook zijn dat je merkt dat door minder gluten of lactose binnen te krijgen je buik rustiger is.

Mijn verhalen komen voornamelijk uit mijn eigen praktijk. Ik hoop het praktisch voor je te houden, met een helder verhaal en recepten die goed te maken zijn en daarnaast lekker smaken!

Ga op zoek naar de voeding die bij JOU past, haal er dus uit wat bij jou past als je blogs van mij of iemand anders leest. Voeding is persoonlijk en niet zo zwart-wit als het tegenwoordig vaak geschetst wordt.

Ik heb er zin in, jij hopelijk ook! Heb je nou een vraag voor mij naar aanleiding van een blog? Reageer dan gewoon of stuur even een mailtje!

Related posts

(D)wars van intoleranties

Soraya

Glutenvrij in London; ontbijten en dineren

Carlijn

Glutenvrij jaaroverzicht 2017

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer