Recepten

Vegan mango & limoen taart

Ik ben gelijk maar eerlijk – ik ben geen vegan. Daar ben ik een te grote ei, vis en vleesfan voor! Maar zo nu en dan een vegan taart maken dat vind ik mega leuk (en vooral als ze ook nog lekker zijn!).

Deze vegan én glutenvrije taart is lekker én ook nog leuk voor het oog. Want hé, vegan of niet, het oog wil ook wat. Zeker als het op taarten aankomt! Deze vegan mango taart is echt mega makkelijk om te maken en duurt ook niet super lang.

Recept Afdrukken
Vegan mango & limoen taart
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
stukken
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 15 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
stukken
Ingrediënten
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Meng het amandelmeel, tapiocameel, kokosmeel, kokosolie, maple siroop én vanille aroma in een kom.
  3. Bedek een taartbodem met bakpapier en druk het deeg in de bodem.
  4. Bak in 15 minuten in de oven af en laat afkoelen.
  5. Pak het blik kokosmelk uit de koelkast en schep alleen het witte gestolde gedeelte eraf! Het overige vocht heb je niet nodig.
  6. Rasp en pers 1 limoen uit.
  7. Stop de kokosmelk, limoensap en rasp, 2 mango's met 2 el maple siroop in een blender en meng tot één geheel.
  8. Schenk het mengsel op de bodem en zet minstens één uur in de koelkast.
  9. Snij de overige twee mango's in kleine reepjes. Begin in het midden met het decoreren van de taart.
  10. Rasp de twee limoen boven de taart. Serveer direct en bewaar maximaal een paar dagen in de koelkast. Let wel op want de bodem wordt een beetje zompig naar mate je de taart langer bewaard.
Deel dit Recept

Related posts

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart met frambozen

Carlijn

Gezonde dadelballetjes

Carlijn

Sinaasappelcrumble; een glutenvrij gebakje

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer