Recepten

Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart met frambozen

Gluten en lactosevrije chocoladetaart

Iedereen kent de chocoladetaart wel uit de film ‘Mathilde’. Zo’n mega rijke, vullende, van de suiker glimmende taart die te lekker voor woorden lijkt. Al vanaf dag één is deze taart een hit. Nu is deze taart net ietsje anders maar ook hier kan je enorm van smullen! Een gluten- en lactosevrije chocoladetaart die heerlijk is. Gooi je dieet gewoon even uit het raam. Hier word je blij van. Echt waar.

Deze taart staat al mega lang op deze site en heb ik echt al zo ontzettend vaak gemaakt dat ik het recept wel kan dromen. Ik heb voor deze variant een kleinere taartvorm gebruikt. Wil je nou een grotere taart voor redelijk wat mensen verdubbel dan het recept gewoon en verdeel het over twee normale bakvormen.

Gluten en lactosevrije chocoladetaart
Recept Afdrukken
Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart met frambozen
Gluten en lactosevrije chocoladetaart
Porties
Ingrediënten
Porties
Ingrediënten
Gluten en lactosevrije chocoladetaart
Instructies
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een kleine springvorm met bakpapier en vet hem in.
  2. Smelt de chocolade samen met de margarine au bain marie.
  3. lits de eieren en klop de eidooiers samen met 100 gr. suiker gedurende 5 minuten. Roer daarna de cacao, bakmeel en het bakpoeder erdoor en klop het chocolademengsel erbij.
  4. Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten en de rest van de suiker stijf. Voeg de eiwitten bij het chocolademengsel en bak de taart in ±40 minuten gaar in de oven.
  5. Laat de taart afkoelen en besmeer hem daarna met frambozen jam.
Deel dit Recept

Related posts

Scheermessen van de grill met bacon

Carlijn

Glutenvrije en lactosevrije appeltaart

Carlijn

Smashed avo op brood!

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer