Iedereen kent de chocoladetaart wel uit de film ‘Mathilde’. Zo’n mega rijke, vullende, van de suiker glimmende taart die te lekker voor woorden lijkt. Al vanaf dag één is deze taart een hit. Nu is deze taart net ietsje anders maar ook hier kan je enorm van smullen! Een gluten- en lactosevrije chocoladetaart die heerlijk is. Gooi je dieet gewoon even uit het raam. Hier word je blij van. Echt waar.
Deze taart staat al mega lang op deze site en heb ik echt al zo ontzettend vaak gemaakt dat ik het recept wel kan dromen. Ik heb voor deze variant een kleinere taartvorm gebruikt. Wil je nou een grotere taart voor redelijk wat mensen verdubbel dan het recept gewoon en verdeel het over twee normale bakvormen.
Glutenvrije en lactosevrije chocoladetaart met frambozen
- 200 g pure chocolade ((zorg wel dat deze ook lactosevrij is))
- 50 g plantenmargarine
- 4 eieren
- 200 g rietsuiker
- 2 el cacao
- 2 el glutenvrij bakmeel ((of rijstmeel))
- 1 tl bakpoeder
- frambozenjam
- Verwarm de oven voor op 180 graden, bekleed een kleine springvorm met bakpapier en vet hem in.
- Smelt de chocolade samen met de margarine au bain marie.
- lits de eieren en klop de eidooiers samen met 100 gr. suiker gedurende 5 minuten. Roer daarna de cacao, bakmeel en het bakpoeder erdoor en klop het chocolademengsel erbij.
- Klop in een andere vetvrije kom de eiwitten en de rest van de suiker stijf. Voeg de eiwitten bij het chocolademengsel en bak de taart in ±40 minuten gaar in de oven.
- Laat de taart afkoelen en besmeer hem daarna met frambozen jam.