Recepten

Rauwe zalm met wasabi sesamzaadjes op een bedje van komkommer

raw salmon with wasabi

Zalm kan je op zoveel verschillende manieren eten en vandaag heb ik gekozen voor rauwe zalm. Stiekem geef ik de voorkeur aan rauwe zalm boven gebakken of gerookte zalm. Maar zo nu dan wil ik een gerecht wat niet in de categorie sushi of sashimi valt (hoewel je me echt wel voor sushi wakker kan maken, dat even terzijde). Daarnaast ben ik fan van bakringen want daar kan je van die mooie torentjes van maken! Eten moet er ook leuk uit zien natuurlijk.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 gr. zalmfilet (zonder vel)
  • 1 komkommer
  • (wasabi)sesamzaadjes
  • sojasaus (LET OP: je hebt speciale glutenvrije sojasauzen!)

Benodigdheden:

  • Spiraalsnijder
  • Bakring

Snijd de zalm in kleine blokjes en was de komkommer. Snijd de komkommer met de spiraalsnijder in slierten.

Zet de bakring op een bord, begin met de komkommer slierten, leg vervolgens de zalm erop en druk alles goed aan. Haal de bakring eraf en strooi de (wasabi) sesamzaadjes op de zalm. Serveer met sojasaus ernaast.

Je kan de zalm prima van te voren snijden net als de komkommer. Serveer de borden wel snel na het opmaken want ik kan je uit ervaring vertellen dat sommige torentjes nog wel eens uit willen vallen.

Ik hoor graag wat jij van dit gerecht vond!

Related posts

Salted caramel coffee cheesecake

Carlijn

12 melkvrije toetjes!

Carlijn

Torentje van rauwe zalm

Carlijn

Ik gebruik cookies om te zorgen dat jij de beste versie van de website ziet! Uiteraard zijn ze glutenvrij ;) Ik ga er even vanuit dat het oké is! Wil je dit niet, dan kan dat ook natuurlijk. Ja is goed! Lees meer